Friesland College

Human Technology

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Na het afronden van de opleiding human technology kun je aan de slag bij grote bedrijven in een team van onderzoekers, ontwerpers en techneuten. Als human technologist ben jij de tussenpersoon tussen de productontwikkelaars en de gebruikers van deze producten.
Je voert markt analyses en product- en evaluatieontwikkelingen uit. De technologie ontwikkeld zich namelijk constant. Je zult vaak samenwerken onder leiding van een ontwerper of ingenieur. Naast de technische uitvoeren ben je verantwoordelijk voor de administratie van zowel de gebruikte materialen als de uren van het uitgevoerde werk.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding human technology leer je alle technische basiskennis. Jij leert producten m
Een groot deel van de opleiding draait om het uitvoeren van marktonderzoeken. Zo leer je hoe je een markt onderzoek doet en wat er allemaal bij komt kijken om producten te kunnen verbeteren. Er word veel aandacht besteed aan je persoonlijke ontwikkeling. Zo leer je samenwerken en verantwoordelijkheid nemen. Naast je basisvakken krijg je vakken op gebied van techniek, materialen, ontwerpen, onderzoek en analyseren. Net als psychologie, ergonomie, ICT, zorg, communicatie en projectmanagement.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc.

  • Voltijd MBOL):
Voor het studiejaar 2021/2022 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 608,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • Deeltijd MBO (BBL):
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2021/2022 € 126,00.

Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit voor 2021/2022 € 306,-.

Deze bijdrage verschilt per school. Vanwege de coronamaatregelen is het wettelijk collegegeld in het studiejaar 2021/2022 eenmalig 50% lager. Het wettelijk les- en cursusgeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je hebt gevoel voor techniek en vormgeving. Je bent erg creatief en gaat secuur te werk. Daarnaast heb je ruimtelijk inzicht, oog voor detail en houd je van een uitdaging. Je bent creatief en denkt in mogelijkheden en oplossingen.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.