Elektrotechnische Installaties

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Kies je voor een opleiding binnen de richting Elektrotechnische Installaties? Dan kun je kiezen uit onder andere de opleiding Eerste monteur elektrotechnische industriële installaties en systemen, Eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit en Monteur elektrotechnische installaties.

Na het behalen van je diploma kun je aan de slag bij allerlei soorten winkels, kantoren of fabrieken. Jij zorgt ervoor dat de elektronische installaties op de juiste manier worden geinstalleerd. Denk hierbij aan eveiligingssystemen, datanetwerken, telecominstallaties, verkeerssignalering of lichtreclame-systemen.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding elektrotechnische installaties combineer je theorie met praktijk. Je krijgt les in vakken zoals; elektrotechniek, rekenen, taal, ICT en tekeningen lezen. Je leert welke installaties er zijn en hoe je deze kunt onderhouden. Dat onderhouden ga je vervolgens in de praktijk brengen. Door de combinatie van leren en werken wordt jij de monteur van de toekomst!

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc.

  • Voltijd MBOL):
Voor het studiejaar 2021/2022 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 608,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • Deeltijd MBO (BBL):
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2021/2022 € 126,00.

Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit voor 2021/2022 € 306,-.

Deze bijdrage verschilt per school. Vanwege de coronamaatregelen is het wettelijk collegegeld in het studiejaar 2021/2022 eenmalig 50% lager. Het wettelijk les- en cursusgeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent gek op techniek en vindt het erg leuk om bezig te zijn met elektronische installaties. Je werkt nauwkeurig en houdt daarbij altijd rekening met de veiligheid van jezelf, maar ook van je collega's.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Hilversum - MBO College Hilversum (ROC van Amsterdam) BOL BBL
Hilversum - ROC van Amsterdam BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.