Regio College

Travel, Leisure & Hospitality

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Het domein van een medewerker Travel, Leisure en Hospitality (TLH) bevindt zich in de branches recreatie, toerisme en vrijetijd. Deze brede context biedt veel mogelijkheden. Zo kun je terechtkomen achter de receptie van een hotel, maar ook bij een touroperator. Binnen deze brede context ben je het aanspreekpunt voor klanten en gasten. Bovendien voer je administratieve en financiŽle processen uit die komen kijken bij jouw werkzaamheden.

Opleidingsinhoud

Juist omdat de werkcontext van een medewerker Travel, Leisure en Hospitality zo breed is, wordt je ook breed opgeleid. Je doet tijdens de opleiding in verschillende contexten ervaring op.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op Ä 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 Ä 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit Ä 588,-.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Klantcontact is de kernactiviteit van een medewerker TLH. Het is dus belangrijk dat je oprecht interesse hebt voor je klanten en het vakgebied waarin je werkzaam bent. Je sociale vaardigheden zijn vlekkeloos. Uiteraard ben je representatief. Klachten los je op, daarin ben je creatief en flexibel. Je vormt een team met je collega's en werkt altijd klant-/gast- en kwaliteitsgericht op een professionele manier.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.