Zadkine

Salonmanager

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Geef jij mensen graag een goed gevoel én een goed uiterlijk? Als kapper kom je dan helemaal aan je trekken! Je werkt meestal in een salon, al dan niet gespecialiseerd in een bepaalde doelgroep, haartype of marktsegment. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid aan de slag te gaan als ambulante kapper bij mensen aan huis of in zorginstellingen.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding Haarverzorging leer je wat er allemaal komt kijken bij het uitvoeren van een behandeling volgens afspraak. Uiteraard beheers je na afronding de basisvaardigheden zoals knippen, kleuren en modelleren.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • Deeltijd MBO (BBL):
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het lesgeld voor 2023/2024 € 270,-.

Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is het lesgeld voor 2023/2024 € 654,-.

Het wettelijk les- en cursusgeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Een kapper die er niet representatief uitziet, wekt geen vertrouwen. Een verzorgd uiterlijk is in dit beroep dus heel belangrijk. Je krijgt te maken met verschillende typen behandelingen en bijbehorende chemicaliën. Je zult daarom hygiënisch en zorgvuldig moeten werken, zowel in het belang van je eigen welzijn als dat van de klant. Tijdens de haarbehandelingen ben je door je maatschappelijke ontwikkeling en brede interesse in staat om een praatje te houden met je klanten. Je kunt goed met mensen omgaan, je kunt uitstekend luisteren en voelt precies aan wat klanten nodig hebben. Je doet altijd je best om iedereen met een tevreden gevoel de deur uit te laten lopen.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amsterdam - ROC van Amsterdam BOL BBL
Eindhoven - Summa College BOL BBL
Hilversum - MBO College Hilversum (ROC van Amsterdam) BOL BBL
Rotterdam-Centrum - Zadkine BOL BBL
s-Hertogenbosch - Koning Willem I College BOL BBL
Utrecht - ROC Midden Nederland BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.