Schoonheidsverzorging

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als schoonheidsspecialist ben jij een expert als het gaat om lichaams- en gezichtsbehandelingen. Zo bestaan jouw taken uit het geven van massages, reinigen en verzorgen van de huid en het aanbrengen van make-up. Jij bent de specialist, dus je zal ook regelmatig advies moeten geven over huidverzorging of het behandelen van huidproblemen.

Opleidingsinhoud

De wereld van schoonheid… Jij duikt er volledig in en leert alles over huidverzorging, massages, behandelingen en cosmetica. Je leert hoe je klanten moet ontvangen en hoe je voor hen, naar wens, een behandelplan kan opstellen. Ook leer je hoe je een ondernemingsplan moet opzetten en leiden.
Je wordt tijdens de opleiding opgeleid tot allround schoonheidsspecialist.
Je maakt kennis met verschillende behandelingen. Je leert wat het inhoud, wat het resultaat is en hoe je de behandelingen uitvoert.

De praktijk is een belangrijk onderdeel van de opleiding, zo ga je stage lopen bij een bedrijf. Daar leer je alles over het samenwerken met collega’s en maak je kennis met het omgaan met klanten.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Jij stelt al je cliënten op hun gemak en zorgt voor een heerlijke ontspannen ervaring. Ook is het belangrijk dat je hygiënisch te werk gaat. Daarnaast beschik je zowel over communicatieve en sociale vaardigheden.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amsterdam - ROC van Amsterdam BOL BBL
Eindhoven - Summa College BOL BBL
Lelystad - ROC van Flevoland BOL BBL
Rotterdam-Centrum - Zadkine BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.