Particuliere beveiliging

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Bij de opleiding particuliere beveiliging kun je kiezen uit twee richtingen: beveiliger en coordinator beveiliging. Beveiliger is een veelzijdig beroep. Jouw hoofdtaak is ervoor zorgen dat alles veilig is. Dit doe je door bijvoorbeeld controlerondes te lopen in een winkelcentrum, een ziekenhuis, bij evenementen en noem maar op. Het is jouw taak om op te letten dat er geen rare dingen gebeuren. Daarbij weet je hoe je mensen die afwijkend gedrag vertonen op de juiste manier kunt aanspreken. Ook ben je servicegericht, zodat je mensen op een juiste manier kunt informeren als het nodig is. Evengoed kun je ook ingezet worden bij de beveiliging van een belangrijk persoon. Als coordinator beveiliging ben je verantwoordelijk voor de coordinatie van de beveiliging, bijvoorbeeld tijdens een voetbalwedstrijd of andere evenementen.

Opleidingsinhoud

Deze opleiding is zeer praktijkgericht. Naast stage, bijvoorbeeld bij een beveiligingsbedrijf heb je veel praktijklessen. Ook EHBO maakt onderdeel uit van deze opleiding.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc.

  • Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2022/2023 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.239,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • Deeltijd MBO (BBL):
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het lesgeld voor 2022/2023 € 258,-..

Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is het lesgeld voor 2022/2023 € 624,-.

Deze bijdrage verschilt per school. Het wettelijk les- en cursusgeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je kunt goed luisteren en een vraag of een mededeling goed kunnen inschatten. Aan de ene kant kun je mensen duidelijk uitleggen wat de huisregels zijn, aan de andere kant ben je ook dienstverlenend bezig. Het is belangrijk dat je mensen de juiste informatie op een goede manier kunt geven, bijvoorbeeld: looproutes, openingstijden, waar bepaalde locaties zich bevinden en dergelijke. Je beheerst daarom ook enigszins de Engelse taal. Je staat sterk in je schoenen, want controles uit kunnen voeren hoort ook bij jouw taken. Daarnaast weet je hoe je het beste kunt optreden als er een echte noodsituatie is. Het kan ook voorkomen dat je ingezet wordt als buitengewoon opsporingsambtenaar en je verdachten aan moet houden.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amsterdam - ROC van Amsterdam BOL BBL
Groningen - Alfa College BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.