Sport en Bewegen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De opleiding Sport en Bewegen bereidt je voor op een functie als sport- en bewegingsleider of -coördinator. Je werkt bij instellingen die activiteiten aanbieden binnen jouw sportieve vakgebied. Dat kunnen korte activiteiten zijn van een (paar) uur of langlopende trainingsprogramma's voor topsporters, afhankelijk van de instelling waar je werkt. Naast fitnesscentra moet je hierbij denken aan zwembaden, sportbuurtwerk maar ook bijvoorbeeld politie, defensie en andere justitiële inrichtingen. Jouw werkdag verschilt per werkgever en activiteit. Buiten, binnen, op locatie: je beroep is veelzijdiger dan je denkt, met sport en beweging als overkoepelende factor.

Opleidingsinhoud

De opleiding Sport en Bewegen bevat lesstof die je leert wat er bij SB-activiteiten komt kijken, van planning tot uitvoering. Daarbij komt onder andere aan de orde hoe je een toernooi of evenement in goede banen leidt.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Als Sport- en bewegingsleider of -coördinator werk je met diverse mensen uit allerlei verschillende bevolkingsgroepen. Je bent tolerant en vindt het leuk om deze personen in beweging te krijgen. Dat doe je op een enthousiaste, coachende en stimulerende manier. Je bent assertief genoeg om ongewenst gedrag op een respectvolle manier aan te pakken. Je begeleidt de activiteiten niet alleen, maar denkt ook mee over de ontwikkeling en uitvoering ervan. Je stelt je gastvrij en flexibel op, zowel naar deelnemers als naar je collega's. Uiteraard houd je goed in de gaten welke regels er gelden en zorg je ervoor dat de activiteiten volgens deze regels worden uitgevoerd.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Alkmaar, Purmerend - ROC Horizon College BOL BBL
Amersfoort, Utrecht - Sport College BOL BBL
Amsterdam - ROC van Flevoland BOL BBL
Amsterdam, Hilversum - ROC van Amsterdam BOL BBL
Apeldoorn - Aventus BOL BBL
Arnhem - Rijn IJssel BOL BBL
Breda - Curio BOL BBL
Den Helder - ROC Kop van Noord-Holland BOL BBL
Doetinc hem - Graafschap College BOL BBL
Enschede - ROC van Twente BOL BBL
Goes - Scalda BOL BBL
Hilversum - MBO College Hilversum (ROC van Amsterdam) BOL BBL
Nijmegen, Boxmeer - ROC Nijmegen BOL BBL
Rotterdam - Albeda BOL BBL
Rotterdam-Oost - Zadkine BOL BBL
Tilburg - ROC Tilburg BOL BBL
Venlo, Sittard - Vista College BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.