Pedagogisch Werk

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Een pedagogisch werker heeft een grote verantwoordelijkheid. Naast de ouders is hij of zij de belangrijkste begeleider van de ontwikkeling bij kinderen. Je legt de basis van hun toekomst! Je kunt in het onderwijs terechtkomen, maar ook in bijvoorbeeld een kinderopvang of peuterspeelzaal. Of je alleen of in teamsverband werkt, is afhankelijk van waar je precies gaat werken. Vaak werk je wel met meerdere kinderen tegelijkertijd.

Opleidingsinhoud

De opleiding Pedagogisch werk geeft je inzicht in hoe jij de ontwikkeling van kinderen kunt begeleiden. Je werkt aan je kwaliteit en deskundigheid, zodat je straks vol vertrouwen aan de slag kunt in de sociaal-agogische sector.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Kinderen zijn over het algemeen het belangrijkste 'bezit' van je uiteindelijke klant, de ouders. Zij moeten vertrouwen hebben in je kennis en kunde om hun kind aan jouw zorgen over te kunnen laten. Uiteraard doe je alles wat in je macht ligt om dat vertrouwen niet te beschamen. Je bent representatief en draagt je taak als rolmodel met verve. Je bent sociaal vaardig en kunt je goed inleven. Als een situatie uit de hand dreigt te lopen, ben jij degene die rust en stabiliteit uitstraalt. Je grijpt adequaat in en bent vindingrijk in oplossingen. Tijdens je werk kom je in aanraking met kinderen uit verschillende milieus en culturen, maar dat is voor jou geen enkel probleem. Je biedt kinderen een veilige en vertrouwde omgeving waarin ze hun kwaliteiten maximaal kunnen ontwikkelen.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amsterdam, Amstelveen - ROC van Amsterdam BOL BBL
Den Helder, Schagen - ROC Kop van Noord-Holland BOL BBL
Goes, Terneuzen - Scalda BOL BBL
Lelystad - ROC van Flevoland BOL BBL
Rotterdam, Vlaardingen, Middelharnis - Albeda BOL BBL
Rotterdam-Oost - Zadkine BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.