Dienstverlening

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De dienstverlening is een heel brede sector. Het gaat om bedrijven, organisaties of instellingen die een bepaalde dienst leveren aan interne en/of externe klanten. Zo divers als deze diensten en klanten zijn, zo divers is ook de werkomschrijving. In een attractiepark zal je takenpakket er totaal anders uitzien dan in een productieomgeving. Het gaat in elk geval om facilitaire en ondersteunende werkzaamheden.

Opleidingsinhoud

Je moet in staat zijn om te kunnen werken met social media en internet. Klantcommunicatie is ook erg belangrijk. Deze en andere vaardigheden die van pas komen bij het uitvoeren van dienstverlenende werkzaamheden komen in de opleiding Dienstverlening aan bod.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc.

  • Voltijd MBOL):
Voor het studiejaar 2021/2022 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 608,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • Deeltijd MBO (BBL):
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2021/2022 € 126,00.

Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit voor 2021/2022 € 306,-.

Deze bijdrage verschilt per school. Vanwege de coronamaatregelen is het wettelijk collegegeld in het studiejaar 2021/2022 eenmalig 50% lager. Het wettelijk les- en cursusgeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je komt tijdens je werk in aanraking met veel verschillende mensen en daarbij met hun achtergrond en cultuur. Je stelt je daarbij altijd respectvol en servicegericht op. Je weet wat er door je klant en werkgever van je wordt verwacht, je houdt daar rekening mee en speelt er op in. Je voert je werk zelfstandig, goed en volgens afspraak uit. Andere eigenschappen die op jou van toepassing zijn: sociaal, integer, alert en open.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Almere, Lelystad - ROC van Flevoland BOL BBL
Amsterdam - ROC TOP - Amsterdam BOL BBL
Amsterdam - ROC van Amsterdam BOL BBL
Apeldoorn, Deventer, Zutphen - Aventus BOL BBL
Apeldoorn, Zutphen - Aventus Dienstverlening BOL BBL
Den Haag - ROC Mondriaan BOL BBL
Dronten, Harderwijk, Raalte, Zwolle - Landstede MBO BOL BBL
Groningen, Assen, Hardenberg - Alfa College BOL BBL
Leeuwarden - Friesland College BOL BBL
Rotterdam - Albeda BOL BBL
Tilburg - ROC Tilburg BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.