Online Marketing

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Bij de studieroute Online Marketing leer je wat het geheim is achter het digitaal vermarkten van een bedrijf. Hoe krijg je bijvoorbeeld zoveel mogelijk bezoekers naar jouw website? Je stemt je marketingactiviteiten af op de belangrijkste online bezoekers om zo de hoogste omzet te genereren. Je gaat aan de slag met websites en webshops om met behulp van online tools statistieken en campagnes te analyseren. Zo kun je online informatie vertalen in strategische managementbeslissingen.

De studieroute Online Marketing (binnen CommerciŽle Economie)
Online marketing is een sterk groeiende markt: voor vrijwel elke organisatie is het belangrijk om online goed vindbaar te zijn. Bij de studieroute Online Marketing leer je het geheim kennen achter het digitaal vermarkten van een bedrijf. Je gaat aan de slag met zoekmachineoptimalisatie (SEO), leert hoe je een website gebruiksvriendelijk maakt en krijgt les in onder andere bloggen.

Beperking op inschrijving
Online Marketing is een studieroute binnen de opleiding CommerciŽle Economie. Hiervoor geldt een beperkte inschrijving van maximaal 75 studenten, meld je daarom zo spoedig mogelijk aan. Kijk voor meer informatie onder het kopje "toelating"

Wat leer je?
Je wordt op verschillende vlakken van online marketing getraind. Zo leer je bijvoorbeeld op welke manieren je relevante content creŽert en publiceert om klanten aan je te binden. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan SEO, AdWords, het maken van een commerciŽle Facebookpagina en werk je aan projecten vanuit het werkveld. Je volgt geen standaard hoorcolleges, maar de zogeheten Ďflipped classroomsí: je bekijkt filmpjes vanuit huis, waarbij je de basis leert. Tijdens de colleges ga je dieper op de stof in en werk je aan moeilijkere onderwerpen. Vakken die aan bod komen zijn online marketing, marketingstrategie, financiering en Engels. Ook volg je gastcolleges en lezingen van managers van toonaangevende online organisaties die hun kennis actief willen delen. Je bezoekt enkele van deze bedrijven en voert samen online projecten uit.

Opleidingsinhoud

Eerste jaar
In het eerste jaar volg je vakken als zoekmachineoptimalisatie, inleiding in online marketing, klantvriendelijke website, marketingstrategie en -beleid. Daarnaast worden vakken aangeboden als onderzoeksvaardigheden, recht en Engels en werk je aan verschillende projecten.

Tweede jaar
Je werkt aan het project Communicatie- en Salesplan in het tweede jaar. Daarnaast krijg je college in marketingcommunicatie en social media marketing. Je leert meer over juridische kaders die je als online marketeer tegen kunt komen. Ook krijg je een sollicitatietraining, die je kunt gebruiken bij het vinden van een stageplek voor het derde jaar.

Top Talent Programma
Vanaf het tweede studiejaar kun je in aanmerking komen voor het Saxion Top Talent Programma. Je krijgt er de kans om jouw talenten verder te ontwikkelen, zodat je een eenvoudige en soepele overgang ervaart van hbo naar wo. Meer weten? Lees alle info op onze Top Talent Programma.

Derde en vierde jaar
In de eerste helft van het derde jaar loop je vijf maanden stage. Saxion heeft goede contacten met het bedrijfsleven, maar je mag ook zelf bedrijven en organisaties benaderen. Het vierde jaar staat in het teken van strategische marketing en je minor. Je sluit de studieroute Online Marketing af met een afstudeeropdracht.

Vooropleiding

nline Marketing is een studieroute binnen de opleiding CommerciŽle Economie. Om te kunnen beginnen met de studieroute Online Marketing, moet je aan de toelatingseisen van de betreffende opleiding voldoen. Bekijk welke vooropleiding, profiel en vakken je nodig hebt om toegelaten te worden tot de opleiding. Voor Online Marketing geldt voor studiejaar 2016-2017 een beperking. Informeer naar de mogelijkheden.

Opleidingsduur

4 jaar

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit die door de overheid gefinancierd wordt. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op Ä 2.083,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2019/2020 tussen de Ä 1.240,- en de Ä 2.083,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geÔndexeerd

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen