Capabel Onderwijs

Agogisch medewerker GGZ - Verkort MBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Wil jij agogisch medewerker worden in de GGZ? Als agogisch medewerker speel je een belangrijke rol voor mensen met psychische / psychiatrische problemen of verslavingsproblematiek, zogenaamde moeilijke mensen. Je ondersteunt deze mensen om (weer) zelfredzaam te worden en hun problemen het hoofd te bieden, zodat ze (weer) kunnen meedoen in onze samenleving. Deze hulp kan van alles zijn, uiteenlopend van ondersteuning bij het regelen van financiŽn tot het aanbrengen van structuur in hun dag. Uitdagend en belangrijk werk. Je onderhoudt contact met instanties, organiseert activiteiten en zorgt voor alle begeleiding en ondersteuning die je cliŽnt nodig heeft.

Na het behalen van je diploma Agogisch medewerker GGZ kun je gaan werken in bijvoorbeeld een instelling voor GGZ, bij een crisisopvang, als woonbegeleider of in de dagopvang. Jij kunt zelf bepalen wat het beste bij jou past!

KORTE MBO OPLEIDING
Uniek aan de erkende opleiding Agogisch medewerker GGZ van Capabel is de korte studieduur! Binnen een jaar kan ook jij aan de slag als agogisch medewerker GGZ. Met 4 startmomenten per jaar ťn 8 locaties verspreid door het land kun jij starten waar en wanneer het jou uitkomt.

Wij zijn ons ervan bewust dat je opleiding een investering in je toekomst is. Daarom zijn onze MBO opleidingen erkend door het Ministerie van OCW. Dit maakt je diploma waardevast en herkenbaar op de arbeidsmarkt.

Er is 1 vaste lesdag per week op school. De overige tijd besteed je aan zelfstudie, e-learning en stage of werkervaring. De vaste schooldag is erg handig voor je eigen weekindeling. De (BOL) opleidingen van Capabel voldoen aan de eisen die de wet studiefinanciering hier aan stelt.

Opleidingsinhoud

Je korte MBO opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en de keuzedelen. Deze onderdelen zijn opgedeeld in vijf overzichtelijke blokken van elk tien weken. Het basisdeel en het profieldeel bevatten alle kennis en vaardigheden voor de beroepsgroep in het algemeen en het beroep van agogisch medewerker GGZ in het bijzonder. Met de keuzedelen kan jij je specialiseren en onderscheiden.

FLEXIBEL STUDEREN
Bij Capabel ga je slechts 1 dag per week naar school. Je krijgt les van betrokken docenten die de praktijk goed kennen, omdat ze meestal zelf ook in het werkveld werkzaam zijn. Zo zijn de lessen levendig en actueel. Op school krijg je theorielessen die volledig aansluiten bij de praktijk en praktijklessen die weer helemaal aansluiten bij de theorie. Wat je hebt geleerd kun je dus meteen toepassen.

Bij Capabel volg je een verkorte MBO opleiding, intensieve begeleiding door een docent is bij ons vanzelfsprekend. Niet alleen tijdens je wekelijkse klassikale en online les, maar ook tijdens je zelfstudie word je actief begeleid door onze docenten. De online leeromgeving is interactief, met duidelijke uitleg en voorbeelden en diverse webinars per onderwerp.

Kosten

Lesgeld ineens: Ä 5.674,-
Lesgeld in termijnen: 16 termijnen van Ä 403,-
Exclusief overige kosten (inschrijfgeld, lesmateriaal ed.)

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.