Capabel Onderwijs

Begeleider Specifieke doelgroepen - Verkort MBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als Begeleider specifieke doelgroepen ondersteun je mensen van alle leeftijden die een (chronische) ziekte hebben of grote mentale problemen waardoor ze zichzelf niet staande kunnen houden in de maatschappij. Samen met de cliŽnt zorg je ervoor dat hij zich zoveel mogelijk kan herstellen en ontwikkelen, zodat hij weer zo zelfstandig mogelijk kan leven. Jouw werk is geen dag hetzelfde en je bent actief in steeds andere situaties, waarin je al je creativiteit kwijt kunt maar ook duidelijk je grenzen aangeeft. Jij zet door en blijft rustig wanneer het tegenzit, wanneer de cliŽnt niet vooruitgaat of niet meewerkt.

Met het diploma Begeleider specifieke doelgroepen kun je bijvoorbeeld aan de slag in de ouderenzorg, de opvang van dak- en thuislozen, de vluchtelingenopvang of in de crisisopvang.

KORTE MBO OPLEIDING
Uniek aan de erkende opleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen van Capabel is de korte studieduur! Je kunt in 52 lesweken je diploma halen en hierna direct als Begeleider Specifieke Doelgroepen aan de slag. Met 4 startmomenten per jaar ťn 8 locaties verspreid door het land kun jij starten waar en wanneer het jou uitkomt.

Wij zijn ons ervan bewust dat je opleiding een investering in je toekomst is. Daarom zijn onze MBO opleidingen erkend door het Ministerie van OCW. Dit maakt je diploma waardevast en herkenbaar op de arbeidsmarkt.

Er is 1 vaste lesdag per week op school. De overige tijd besteed je aan zelfstudie, e-learning en stage of werkervaring. De vaste schooldag is erg handig voor je eigen weekindeling. De (BOL) opleidingen van Capabel voldoen aan de eisen die de wet studiefinanciering hier aan stelt.

Opleidingsinhoud

Je korte MBO opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en de keuzedelen. Deze onderdelen zijn opgedeeld in vijf overzichtelijke blokken van elk tien weken. Het basisdeel en het profieldeel bevatten alle kennis en vaardigheden voor de beroepsgroep in het algemeen en het beroep van Begeleider Specifieke Doelgroepen in het bijzonder. Met de keuzedelen kan je je specialiseren en onderscheiden.

FLEXIBEL STUDEREN
Je gaat slechts 1 dag per week naar school. De lessen worden gegeven door betrokken docenten die de praktijk goed kennen, omdat ze meestal zelf ook in het werkveld werkzaam zijn. Zo zijn de lessen levendig en actueel. Op school krijg je theorielessen die volledig aansluiten bij de praktijk en praktijklessen die weer helemaal aansluiten bij de theorie. Wat je hebt geleerd kun je dus meteen toepassen.

Bij Capabel volg je een verkorte MBO opleiding, intensieve begeleiding door een docent is bij ons vanzelfsprekend. Niet alleen tijdens je wekelijkse klassikale en online les, maar ook tijdens je zelfstudie word je actief begeleid door onze docenten. De online leeromgeving is interactief, met duidelijke uitleg en voorbeelden en diverse webinars per onderwerp.

BEROEPSGERICHTE VAKKEN

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

3 jaar HAVO/VWO of diploma VMBO-k-g-t of MAVO of MBO-2

Kosten

Lesgeld ineens: Ä 5.425,-
Lesgeld in termijnen: 15 termijnen van Ä 411,-
Exclusief overige kosten (inschrijfgeld, lesmateriaal ed.)

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.