Capabel Onderwijs

Thuisbegeleider - Verkort MBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Wil jij thuisbegeleider worden? Dan krijg je een belangrijke en verantwoordelijke functie in de ondersteuning van mensen voor wie het om verschillende redenen moeilijk is om zelfstandig te wonen en te leven. Zij hebben vaak meerdere problemen op verschillende leefgebieden als wonen, financiŽn, kinderen en opvoeding, psychische en fysieke gezondheid, etc. Het kan gaan om gezinnen met financiŽle problemen en ontsporende pubers tot mensen met een verslaving of geÔsoleerde en verwarde ouderen. Jij helpt hen om hen zo zelfredzaam mogelijk te maken en met hulp op maat toch een stabiele thuissituatie te creŽren.

Na het behalen van je diploma Thuisbegeleider kun je gaan werken bij een thuiszorgorganisatie, een welzijnsinstelling of een sociaal wijkteam. Jij kunt zelf bepalen wat het beste bij jou past!

KORTE MBO OPLEIDING
Uniek aan de erkende opleiding Thuisbegeleider van Capabel is de korte studieduur! Binnen een jaar kan ook jij aan de slag als thuisbegeleider. Met 4 startmomenten per jaar ťn 8 locaties verspreid door het land kun jij starten waar en wanneer het jou uitkomt.

Wij zijn ons ervan bewust dat je opleiding een investering in je toekomst is. Daarom zijn onze MBO opleidingen erkend door het Ministerie van OCW. Dit maakt je diploma waardevast en herkenbaar op de arbeidsmarkt.

Er is 1 vaste lesdag per week op school. De overige tijd besteed je aan zelfstudie, e-learning en stage of werkervaring. De vaste schooldag is erg handig voor je eigen weekindeling. De (BOL) opleidingen van Capabel voldoen aan de eisen die de wet studiefinanciering hier aan stelt.

Opleidingsinhoud

Je korte MBO opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en de keuzedelen. Deze onderdelen zijn opgedeeld in vijf overzichtelijke blokken van elk tien weken. Het basisdeel en het profieldeel bevatten alle kennis en vaardigheden voor de beroepsgroep in het algemeen en het beroep van thuisbegeleider in het bijzonder. Met de keuzedelen kan je je specialiseren en onderscheiden.

FLEXIBEL STUDEREN
Bij Capabel ga je slechts 1 dag per week naar school. Je krijgt les van betrokken docenten die de praktijk goed kennen, omdat ze meestal zelf ook in het werkveld werkzaam zijn. Zo zijn de lessen levendig en actueel. Op school krijg je theorielessen die volledig aansluiten bij de praktijk en praktijklessen die weer helemaal aansluiten bij de theorie. Wat je hebt geleerd kun je dus meteen toepassen.

Bij Capabel volg je een verkorte MBO opleiding, intensieve begeleiding door een docent is bij ons vanzelfsprekend. Niet alleen tijdens je wekelijkse klassikale en online les, maar ook tijdens je zelfstudie word je actief begeleid door onze docenten. De online leeromgeving is interactief, met duidelijke uitleg en voorbeelden en diverse webinars per onderwerp.

Kosten

Lesgeld ineens: Ä 5.674,-
Lesgeld in termijnen: 16 termijnen van Ä 403,-
Exclusief overige kosten (inschrijfgeld, lesmateriaal ed.)

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.