SVO vakopleiding food

Kok

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je houdt van koken. Met een flinke dosis productkennis en creativiteit maak je als kok de lekkerste gerechten. Je werkt efficiŽnt, schoon en veilig en beheerst veel snij- en bereidingstechnieken. Salades en soepen, vlees, vis en vegetarisch, maar ook het bereiden van desserts en patisserie is aan jou wel toevertrouwd. Zo stel je met de opleiding kok verrassende menuís samen waarvan de gasten zeker gaan genieten!

Opleidingsinhoud

Dit leer je:
  • Snij- en bereidingstechnieken
  • Werken met versproducten. Waar komen ze vandaan en wat kun je ermee?
  • Salades, marinades en dressings, koude en warme voorgerechten, soepen, vlees en vis, schaal- en schelpdieren, groenten en compotes, warme en koude nagerechten

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Je hebt een afgeronde mbo-opleiding op niveau 1 of een afgeronde vmbo-, vbo- of lbo-opleiding nodig om te kunnen starten. Bij onvoldoende vooropleiding volgt een test voor toelating.

Kosten

Wettelijk cursusgeld (18 jaar en ouder) Ä 240,-
Content-, licentie- en materiaalkosten Ä 543,- (wijzigingen voorbehouden)
Het wettelijk cursusgeld wordt vastgesteld door het ministerie van OCW.

Verder leren

Na het behalen van deze opleiding is het mogelijk om door te stromen naar de niveau 3 opleiding Zelfstandig werkend kok.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.