ROC van Twente

Verspaningstechnoloog

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Aan de slag! Als verspaningstechnoloog maak jij onderdeel uit van het productieproces. Je maakt onderdelen van gereedschappen en apparaten voor high-tech bedrijven. Je maakt gebruik van technieken die je tijdens de opleiding hebt geleerd, bijvoorbeeld slijpen of frezen. Je gaat ook aan de slag met CNC-programma’s om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Opleidingsinhoud

Verspanen betekend het vormgeven van materiaal. Tijdens deze opleiding leer je de technieken die hierbij worden gebruikt. Je gaat werken met snij-span- en meetgereedschappen. Je leert het schrijven van CNC-programma’s en hoe je deze kan testen. Je krijgt les over hoe je het beste met klanten kan communiceren en hoe je hen van advies kan voorzien.
Vakken als Nederlands, rekenen en burgerschap zijn standaard vakken die worden gegeven tijdens deze opleiding.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Na het afronden van deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je werkt nauwkeurig en zorgvuldig. De apparaten, machines en instrumenten die je gebruikt houd je schoon en je zorgt dat deze altijd veilig gebruikt worden. Communicatieve vaardigheden zijn bij jou vanzelfsprekend.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amsterdam - ROC van Amsterdam BOL BBL
Drachten - ROC Friese Poort BOL BBL
Eindhoven - Summa College BOL BBL
Hengelo - ROC van Twente BOL BBL
Nieuwegein - Tech College BOL BBL
Rotterdam - Techniek College Rotterdam BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.