ROC van Twente

FinanciŽle dienstverlening

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Binnen de richting financiŽle dienstverlening zijn er verschillende kanten waarin je kunt stromen als het gaat om je werk. Je kunt bijvoorbeeld als klantmedewerker vermogen aan de slag gaan bij o.a. een bank, verzekeraar of andere financiŽle adviseur middel. Hierbij zijn taken die je uitvoert het analyseren van gegevens, behoeftes van klanten en het adviseren over vermogen. Een adviserende rol is veelvoorkomend in je werk. Je houdt contact met klanten en helpt bij alle aspecten die naar voren komen als het gaat om financiŽle vraagstukken.

Opleidingsinhoud

De opleidingsnaam zegt het eigenlijk al. Je gaat een dienst verlenen in de financiŽle branche. Het is een breed vakgebied en tijdens de opleiding leer je alles hierover.
Zo maak je kennis met verzekeringen, leningen en betalingsproducten. Je krijgt onder andere les in assurantiŽn, bankleer en sales, maar ook in marketing, communicatie en ICT.
Je leert hoe je klanten kunt informeren over hun geldzaken en hoe een gesprek in zijn werk gaat. Vervolgens leer je op basis, van je bevindingen, een advies op te stellen voor je klant.
Deze theorie ga je vervolgens in de praktijk toepassen, door middel van stage.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op Ä 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 Ä 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit Ä 588,-.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent goed met cijfers en hebt altijd een goed gevoel voor verantwoordelijkheid gehad. Je hebt geen problemen met het vooruitzicht op werken binnen een kantoor. Daarnaast kun jij klantvriendelijk te werk gaan en ligt jouw interesse bij de economie en cijfers.

Soortgelijke particuliere opleidingen & cursussen


Gratis informatie aanvragen

Selecteer ťťn of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Almelo - ROC van Twente BOL BBL
Maastricht - Vista College BOL BBL
s-Hertogenbosch - Koning Willem I College BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.