STC mbo college

Visserij Officieren

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Binnen de richting visserij officieren zijn er verschillende keuzes die je kunt maken. Denk aan het werk als werktuigkundige op vissersschepen waarbij dagelijkse taken van jou kunnen zijn het monitoren van technische en nautische apparatuur. Je zorgt dat alles goed onderhouden wordt en dat de motor startklaar is voor vertrek. Het werk als stuurman-scheepswerker is ook een mogelijkheid, waarbij jij na de opleiding aan de slag gaat als stuurman binnen de scheepsvaart. Het werk is fysiek zwaar, maar brengt je op verschillende plekken en biedt een afwisselende baan.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding visserij officieren leer je alles wat met vissen te maken heeft. Zo leer je netten boeten en repareren, maar ook scholen vis opsporen met daarvoor bestemde apparatuur.
Je leert hoe je naar de juiste plek kunt navigeren, op een veilige en economische wijze. Vervolgens leer je hoe je ecologisch verantwoord te werk kunt gaan en de vissen kunt vangen. Het laatste onderdeel van de opleiding is het verwerken van de vis.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent fit, bent handig en niet vies van hard werken. Daarnaast ben jij een goede leider en heb je een oog voor techniek. Binnen een team werken is voor jou geen probleem, aangezien jij zowel mét een team als zelfstandig altijd prima werk aflevert.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.