Fashion

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Binnen de richting fashion zijn er twee kanten waar jij op kunt gaan. Ben jij de commerciële, ondernemende persoon die een talentje heeft voor organisatie en planning? Als junior productmanager fashion ben jij de persoon die zorgt dat alles op de juiste momenten beschikbaar is voor klanten binnen de mode. Als junior stylist laat jij je creativiteit los op de begeleiding van het ontwerpproces en laat jij zien dat je een oog voor de laatste trends hebt.

Opleidingsinhoud

Jij bent degene die altijd op de hoogte is van de laatste fashion trends!
Tijdens de opleiding fashion ga je jouw visie op mode tot leven laten komen. Je gaat leren hoe je een ontwerp opzet, stoffen bij elkaar zoekt en een eindproduct ontwikkeld. Veel van je ideeën en schetsen verwerk je eerst in computerprogramma’s, je maakt dan ook kennis met het Adobe pakket en dan vooral met Illustrator en Photoshop.
Je leert hoe je planningen maakt, trendanalyses uitvoert en confecties maakt.
Daarnaast ga je ook leren hoe je mode aan kunt bieden, hiervoor krijg je les in mode marketing. Je leert marketingplannen opstellen en uitvoeren.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Het wettelijk les- en cursusgeld. wordt jaarlijks geïndexeerd.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je hebt een grote liefde voor mode, bent gek op kleding en ziet er dan ook altijd representatief en verzorgd uit. Daarnaast heb je een talent voor het organiseren en plannen van verschillende dingen en ben je creatief. Een ondernemende houding kan van pas komen in het beroepsleven, net als een commerciële instelling.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amsterdam, Hilversum - ROC van Amsterdam BOL BBL
Eindhoven - Summa College BOL BBL
Hilversum - MBO College Hilversum (ROC van Amsterdam) BOL BBL
Zutphen - Aventus BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.