Hogeschool Rotterdam

Logistiek Management (Associate degree)

HBO-opleiding
80133
2 jaar
Voltijd, Deeltijd
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Wil jij een baan in de logistiek? De Associate degree Logistiek Management stoomt je klaar voor werk in de logistieke sector. Na twee jaar ben je vaardig in het managen van logistieke processen.

Ben jij graag bezig met het oplossen van logistieke knelpunten en vraagstukken? Ben je praktisch ingesteld en heb je een echte ‘hands-on’ mentaliteit? Na het afronden van de tweejarige Associate degree Logistiek Management ben je klaar voor werk in de logistieke sector.

Als logistieke man of vrouw richt jij je op het managen van logistieke processen. Na de opleiding heb je aantoonbare kennis, inzicht en vaardigheden op dit vakgebied. Je kunt de logistieke processen aansturen, knelpunten signaleren in operationele logistieke processen vanuit een breed perspectief en problemen analyseren. Je leert logistieke verbetervoorstellen op basis van analyse (kwantitatief en kwalitatief) te formuleren, waarbij je rekening houdt met het bedrijfsbeleid en de belangen van stakeholders.

Bovenal blijf jij ook praktisch ingesteld en ‘hands-on’. Je krijgt dingen voor elkaar, maar wel op een gestructureerde manier.

Opleidingsinhoud

Het eerste jaar
Met kennisvakken leg je een goede basis voor een logistieke functie. Denk aan vakken zoals transport, warehousing, inkoop en productie, maar je krijgt bijvoorbeeld ook mogelijkheden om te werken aan je studievaardigheden.

Daarnaast kun je kiezen tussen twee leerrichtingen: ‘droog’ of ‘nat’. De ‘natte’ variant richt zich geheel op het internationale havenwezen in Rotterdam. De Ad richt zich wat betreft de droge sector ook op de logistieke processen bij bedrijven in de e-commerce (bedrijven als bol.com etcetera) en op bedrijven waar logistiek een cruciale rol speelt, zoals bij bouwbedrijven en ziekenhuizen.

Ook kunnen afgestudeerden gaan werken bij de (grotere) webwinkels als bol.com, coolblue.nl, ah.nl, wehkamp.nl, etcetera. Hoe de rest van het eerste jaar eruit ziet, hangt dus voor een groot deel van deze keuze af. Je zult binnen de studie veel bezig zijn met praktijkopdrachten en projecten, aangezien je daar meteen in de praktijk kunt brengen wat je hebt geleerd.

Het tweede jaar
In het eerste jaar heb je gekozen voor de leerrichting ‘nat’ of ‘droog’. Uiteraard krijg je in het tweede jaar nog steeds een paar overkoepelende vakken, maar de rest van jouw opleiding borduurt voort op de richting die je hebt gekozen. Je zult veel bezig zijn met praktijkopdrachten en projecten, aangezien je daar meteen in de praktijk kunt brengen wat je hebt geleerd. Aangezien je in het laatste halfjaar een afstudeerstage loopt en de praktijkopdrachten groter van omvang zijn, zal de praktijk in het tweede jaar een grotere rol spelen ten opzichte van het eerste jaar.

Vooropleiding

Informeer naar de toelatingseisen bij de instelling van jouw keuze.

Opleidingsduur

2 jaar

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Voor het studiejaar 2016/2017 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op
€ 1.984,00.

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2019/2020 tussen de € 1.240,- en de € 2.083,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Vervolgopleiding

Nadat je de Associate degree hebt behaald, kun je eventueel doorstromen naar de bacheloropleiding Logistics Engineering of Logistiek en Economie van Hogeschool Rotterdam. Het programma daarvan sluit aan op de Ad Logistiek Management. Je kunt dan in twee jaar je bachelor behalen

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amersfoort - Hogeschool Utrecht Voltijd Deeltijd Duaal
Rotterdam - Hogeschool Rotterdam Voltijd Deeltijd Duaal

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.