Kronenburgh Business College

Human Resource - Medewerker Human Resource Management of Salarisadministrateur 1 of 2 jaar MBO4 (deeltijd)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

U kunt deze opleiding volgen als Deeltijdopleiding MBO4 of als Beroepsopleiding. Deze opleiding is inclusief de bedrijfsopleiding: Praktijkdiploma Medewerker Personeelszaken MPZ. Basiskennis Loonadministratie BKL, Praktijkdiploma Loonadministratie PDL (alleen Salarisadministrateur).

De medewerker Human Resource management (HRM) houdt zich bezig met personeelsaangelegenheden en de salarisadministratie. De medewerker HRM kan werkzaam zijn binnen elke organisatie met een afdeling HRM bij overheids-, profit- en nonprofitorganisaties (shared service centra). De medewerker HRM heeft taken op het gebied van werving en selectie en mobiliteit van (nieuwe) medewerkers. Je voert verschillende P&O regelingen uit zoals bijvoorbeeld de verlofregeling. Je stelt arbeids)overeenkomsten op en verricht administratieve werkzaamheden ten behoeve van beheer van het personeelsdossier en managementrapportages. Je informeert (nieuwe) werknemers over arbeidsvoorwaarden, bedrijfs- en caoregelingen (sociale zekerheid). De medewerker is administratief en juridisch vaardig en stelt zich klantgericht en zakelijk op. Het is verder belangrijk dat de medewerker ‘organisatiesensitief’ is; dat hij begrijpt in welke context zijn organisatie opereert. De salarisadministrateur specialiseert zich nog verder in de salarisadministratie.

Opleidingsinhoud

Het deeltijd collegeprogramma
Eerste jaar (Basisdeel):
Beroepsspecifiek:
 • Persoonlijke effectiviteit, Offertes en orders, Customer services, Internet- en social; Media; Web Care / Commercieel schrijven;
 • Publiek- en privaat recht;
 • Personeelswerk: In-, door- en uitstroom, Arbeidsbemiddeling;
 • Alleen voor Salarisadministrateur: BKB Loon, BKL, Arbeidsrecht en BKL POC (Personeel, Organisatie en Communicatie).

Tweede jaar (Profiel):
Generiek:
 • Nederlands, Engels en Rekenen.
Beroepsspecifiek:
 • Alleen voor HRM: BKL Loon, BKL Arbeidsrecht en BKL
 • POC (Personeel, Organisatie en Communicatie);
 • Alleen voor Salarisadministrateur: PDL Loon, PDL, Arbeidsrecht, PDL POC (Personeel, Organisatie en Communicatie);
 • U kunt optioneel ook nog de module Basiskenni Boekhouden BKB volgen (met name aanbevolen voor de Salarisadministrateur) (aanvullende kosten).

Keuzedeel:
 • Lean Creatief; of
 • Duurzaam ondernemen (Maatschappelijk verantwoord ondernemen).

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

U verkrijgt toegang met het vmbo-tl / mavo diploma. Een andere vooropleiding is bespreekbaar tijdens intake.

U bent werkzaam in een voor de opleiding relevante functie. Wanneer dit niet het geval is, kunt u de opleiding toch volgen als bedrijfsopleiding en verkrijgt u certificaten. Zodra u relevant werk vindt en praktijkuren gaat maken, kunt u alsnog het mbo diploma verzilveren. Deze praktijkuren kunnen gemaakt worden tot maximaal 1 jaar na afloop van het collegeprogramma.

Kosten

Voor collegegeld en overige investeringen zoals literatuur en examens en collegerooster verwijzen we je naar de website: http://www.meao-kronenburgh.nl.

Verder leren

HBO Personeel en arbeid / HRM

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.