Aventus

Decoratiestukadoor

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je kunt aan het werk als zelfstandige of bij een stukadoorsbedrijf. Je gaat aan de slag op locatie, elk project is dus anders! Je brengt decoratief stucwerk aan in verschillende interieurs en houdt hierbij rekening met het in tact houden van historische ornamenten. Je kunt zowel binnen als buiten aan de slag gaan.

Opleidingsinhoud

Tijdens deze opleiding ga je net een stapje verder dan bij de opleiding stukadoren. In wat oudere huizen en gebouwen zitten namelijk vaak nog lijsten of ornamenten. Deze zijn lastig te stucen. Als decoratiestukadoor leer je hoe dit moet en hoe je hiervoor de basis moet leggen.
Ook leer je hoe je het werk van te voren kunt inschatten.
Naast de verdieping in het vak, krijg je ook een aantal basisvakken. Dit zijn onder andere Nederlands, rekenen en burgerschap.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Het wettelijk les- en cursusgeld. wordt jaarlijks geïndexeerd.

Verder leren

Na de opleiding decoratiestukadoor kun je doorstromen naar een soortgelijke opleiding op hbo niveau.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent graag met je handen bezig en vind het fijn om samen te werken met collega’s. Daarna is het voor jou geen probleem om op locatie te werken en dus soms te reizen. Je bent proactief en klantvriendelijk.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Zutphen - Aventus BOL BBL
Zutphen - Aventus Bouw BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.