SVO vakopleiding food

Generation Food

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

In de opleiding Generation Food leer je alles van en over food maar ook over de wereld er om heen. Van de consument en zijn koopgedrag, tot aan processen en leidinggeven binnen bedrijven. Een basis aan bewerkingsvaardigheden, bereiding en presentatie van producten is daarbij belangrijk. Verder ga je aan de slag met marketing, trends in food en ondernemingsplannen.

Zo werkt leren bij SVO vakopleiding food
SVO vakopleiding food is dé mbo-opleidingsexpert in de foodbranche. Onze opleidingen sluiten goed
aan op de praktijk Je gaat vier of vijf dagen per week naar school en doet praktijkervaring op tijdens je stages. Dit heet beroepsopleidende leerweg (BOL). Tijdens de lesdagen word je begeleid door enthousiaste, betrokken docenten die zelf uit het vak komen.

Opleidingsinhoud

Jaar 1 - Kijkje in de keuken
Het eerste jaar is een gemeenschappelijk basisjaar en ga je op foodsafari. Iedere week neem je een kijkje bij een ander bedrijf. Zo krijg je een beeld van wat de foodbranche allemaal te bieden heeft.

Jaar 2 - Vakmanschap of leidinggeven
Ben je gegrepen door de ambachtelijke kant van het vak en wil je specialist in food worden? Dan kun je kiezen voor de richting Allround Food Expert. Of zie jij jezelf al rondlopen als manager in een fastservicerestaurant of hippe nieuwe startup? Dan is de richting Food, Hospitality & Leadership echt wat voor jou.

Jaar 3 - Eigen baas of manager
Droom je van een eigen zaak en wil je daar helemaal voor gaan? Dan studeer jij af als Food Ondernemer (kwalificatie 25165 – Vakman-ondernemer). Als je droomt van een baan als leidinggevende in een restaurant of op een foodafdeling? Dan studeer je af in de richting Food Management (kwalificatie 25160 – Leidinggevende team/afdeling/project).

Duur
De opleiding duurt in totaal drie jaar. Als je de eerste twee jaar succesvol hebt afgerond dan krijg je een mbo-diploma Allround Food Expert op niveau 3 (kwalificatie 25425 – Vakbekwaam medewerker vers), of Food, Hospitality & Leadership (kwalificatie 25176 - 1e Medewerker fastservice).
Na het succesvol doorlopen van het derde jaar ontvang je een diploma op niveau 4 Food ondernemer (kwalificatie 25165 – Vakman-ondernemer) of Food management (kwalificatie 25160 – Leidinggevende team/afdeling/project).

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Je hebt minimaal een van de volgende diploma’s nodig: vmbo kadergerichte leerweg; mavo of vmbo theoretische leerweg; vmbo gemengde leerweg of een bewijs dat minimaal de eerste drie leerjaren van de havo of het vwo met goed gevolg doorlopen zijn.
Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Het is mogelijk dat je daarna nog een intaketest taal of rekenen doet. Deze test is om jouw niveau te bepalen, jou een studieadvies te geven en je beter te kunnen begeleiden tijdens jouw opleiding.

Kosten

Wettelijk lesgeld (18 jaar en ouder) € 1.202,-
Content-, licentie- en materiaalkosten (maximaal) € 1.211,-.

*wijzigingen voorbehouden

Verder leren

Na deze opleiding is het mogelijk om door te stromen naar het hbo.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.