EuroCollege Hogeschool (MBO & HBO)

HBO opleiding International Business & Asian Markets

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Versnelde HBO opleiding International Business & Asian Markets

In de versnelde opleiding International Business & Asian Markets leer je denken als een echte global ondernemer. Wat de uitdaging ook is, jij gaat aan de slag met de potentie en het commerciŽle succes. De HBO opleiding geeft je alle tools ťn de juiste mentaliteit voor het ondernemerschap of leiderschap. Met duidelijke regels en structuur werken we aan (zelf)discipline. En dat werpt zijn vruchten af. Onze studenten behalen hun diploma gemiddeld in 2 jaar en 8 maanden.

 • Opleiding in ondernemerschap
 • Versneld HBO: 2 jaar en 8 maanden
 • Vestiging Rotterdam, Amsterdam, Utrecht of Eindhoven

Opleidingsinhoud

INTERNATIONAL BUSINESS EN AZIň
EuroCollege Hogeschool: International Business & Asian Markets. Hou jij van reizen en actie? Dan is dit jouw studie. De wereld is volop aan het veranderen. Verandering betekent aanpassen en kansen zien. Zeker voor een handelsland als Nederland. Het bekende accountants- en advieskantoor Price Waterhouse Coopers heeft onderzocht welke landen over ca. 20 jaar tot de economische top behoren. In het verslag hiervan, getiteld ĎThe long view: how will the global economic order change?í, lezen we dat vier Aziatische landen de top 5 gaan aanvoeren. Nr. 1 is China, nr. 3 India, nr. 4 Japan en nr. 5 IndonesiŽ. De VS houdt stand op nr. 2.

CHINA IS OVERAL IN DE WERELD ACTIEF
De toekomstige nr. 1 van de wereld, China is overal in de wereld actief. In Afrika, Zuid Amerika, Aziatische buurlanden legt China wegen aan, bouwt het ziekenhuizen en shoppingsmalls in ruil voor grondstoffen en afzetmarkten. Vanuit Chongqing tot aan Duisburg leggen de Chinezen een reusachtig spoorwegsysteem aan om China en Europa over land met elkaar te verbinden. Om jou goed voorbereid de stap naar AziŽ te laten maken en de business kansen te benutten hebben we de double minor International Business & Asian Markets ontwikkeld. Deze studie rond je af met een BBA.

WELKE VAKKEN VOLG JE?
Uiteraard verdiep jij je in de culturen en omgangsvormen van je toekomstige klanten en zakenpartners. Je wordt ingewijd in de Chinese, Indiase of Indonesische wereld. Daarnaast krijg je zicht op de kansen die deze markten voor jou bieden en op welke wijze je succesvol zaken kunt doen. Je volgt vakken als international trade, international marketing, cross cultural management, trends & verandering, entrepreneurship, business strategy en global shifts. Tevens krijg je les in vakken als concepting, creating, business strategy, (online) marketing, sales en networking. We besteden ook veel aandacht aan finance, decision making, global context, international law, teambuilding, communication, management en kwaliteit.

NI HAO
Bij zakendoen horen ook omgangsvormen en beleefdheden. Wij leren je niet alleen omgaan met de verschillende culturen in AziŽ, tevens krijg je tijdens je opleiding volop de gelegenheid om kennis te maken met de Chinese taal.

LEARNING BY DOING: PROJECTEN & STAGES
Tijdens de senior projects in het tweede jaar ontwikkel je samen met je team voor bijv. een exportbedrijf als Van der Plas een strategie om de Chinese markt via bijv. Shanghai te penetreren of help je bedrijven voet aan wal te krijgen in bijv. Bandung, IndonesiŽ. Natuurlijk zijn er talloze stage mogelijkheden in het verre Oosten: in Saigon, Hanoi, Shanghai, Harbin, Dalian, Jakarta of Soerabaja om een paar uitdagende steden te noemen.

TOEKOMSTIGE BEROEPEN O.A.
 • Entrepreneur
 • Intrapreneur / manager
 • Marketeer
 • Ondernemer
 • Product Development
 • Trade- of exportmanager

Opleidingsduur

2-3

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.