ROC van Twente

Constructie- en plaattechnoloog

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je kan gaan werken bij bedrijven die zich bezighouden met machine- en apparatenbouw. Binnen het bedrijf ben jij de specialist op het gebied van technologie in de metaalindustrie. Je werkt met CNC-gestuurde machines en robot gestuurde machines, om zo producten te produceren. Denk aan maatwerk, seriewerk en complexe vormen. Je werkt met verschillende technieken voor het beste resultaat.
Verder ben je in staat om verbeteringsprocessen toe te passen binnen het bedrijf en houd je te allen tijde het overzicht.

Opleidingsinhoud

De opleiding constructie- en plaattechnoloog is de aansluitende opleiding voor mensen die een allround constructie- en/of allround plaatwerker diploma hebben.
Tijdens de opleiding leer je meer over machines en materiaaleigenschappen, je wordt hierdoor een echte specialist op de werkvloer. Je krijgt een verdieping in het vak en leert alles over veiligheid, nieuwe technieken en technisch tekenen.
Verder wordt er tijdens de opleiding aandacht besteed aan het aankoopproces van nieuwe machines. Je leert wat belangrijk is en hoe je deze informatie verwerkt in een investeringsplan.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Als je je diploma hebt behaald, kun je doorstromen naar het hbo.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je hebt een oog voor detail en bent pas tevreden als de klant dat ook is. Je bent van nature iemand die proactief is binnen een bedrijf en graag zichzelf blijft doorontwikkelen.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Eindhoven - Summa College BOL BBL
Hengelo - ROC van Twente BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.