Middenkaderfunctionaris Smart Industry

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Met het diploma als ‘Smart Industry Engineer’, zal je werkzaam worden in de technische sectoren. Je zal nauw komen te samenwerken met andere technici, ICT beheerders of in de technische bedrijfskunde branche.

Opleidingsinhoud

Als jij iemand bent die graag met de digitale ontwikkelingen mee gaat, dan is de opleiding Smart Industry wat voor jou. Je leert over alle kanten van het internet en de Digital World. Hoe ga je om met Big Data? In welke talen kan je programmeren? Hoe wordt deze techniek toegepast in het bedrijfsleven? Dit zijn allemaal cruciale vraagstukken, waar je de antwoorden op gaat leren.

Vakken als ICT beheer, applicatieontwikkeling, programmeren, robotica, technische bedrijfskunde, functionele en technische ontwerptechnieken krijg je allemaal met deze gespecialiseerde opleiding.
Je zal dus leren problemen te vinden, te analyseren en vervolgens gericht op te lossen. Zo zal jij gaan bijdragen aan de verbetering van diverse processen en projecten.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Middenkaderfunctionaris is een gespecialiseerde opleiding. Hiervoor zal je een mbo-diploma moeten hebben behaald van minimaal niveau 3. Het is essentieel dat dit diploma is behaald uit een zelfde sector en domein.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2018/2019 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.155,00 Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2018/2019 € 240,00. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 582,00.

Verder leren

Wanneer je deze opleiding hebt afgerond, kan je verder leren aan het HBO.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent iemand die zich graag blijft ontwikkelen, die zich de nieuwe snufjes en trucjes eigen maakt. Je kijkt met scherpe analytische ogen naar vraagstukken, waar je vervolgens gerichte analytische oplossingen voor bedenkt. Inzicht hebben in de digitale omgevingen is daarom erg van belang, want op die manier kan jij een bijdrage leveren aan goed werkende processen, applicaties en projecten.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Almere - ROC van Flevoland BOL BBL
Doetinchem - Graafschap College BOL BBL
Leeuwarden, Drachten - ROC Friese Poort BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.