ROC de Leijgraaf

Food professional

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je gaat aan het werk in de foodbranche. Jij stort je vol passie op verschillende projecten. Zo kan het zijn dat je een marktonderzoek uitvoert, een beleving moet creŽren voor de klant of andere commerciŽle doelen moet behalen. Jij bent de professional die van een product een beleving kan maken die de klanten onthouden. Tijdens je werkzaamheden denk je aan de wetten en regels om de voedselveiligheid te garanderen.

Opleidingsinhoud

Er zijn een aantal standaard vakken die je tijdens deze opleiding volgt, dit zijn onder andere Nederlands, burgerschap en rekenen.
Daarnaast leer je de basis van voeding en voedingsleer. Je gaat bezig met concepten voor food. Je leert hoe je deze ontwikkelt, uitwerkt en vooral waar je allemaal op moet letten bij het opzetten van zoín concept. Je leert hoe je gerichte vragen stelt aan de klant en hoe je marketing, prijs en hygiŽne meeneemt in je concept.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op Ä 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 Ä 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit Ä 606,00.

Het wettelijk les- en cursusgeld. wordt jaarlijks geÔndexeerd.

Verder leren

Na het afronden van deze opleiding kun je doorstromen naar niveau 4. Een gerelateerde opleiding is bijvoorbeeld Food specialist.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je een passie voor voeding. Daarnaast kan je goed buiten de lijntjes denken en is niks voor jou te gek. Je bent vernieuwend en creatief, maar houdt tegelijkertijd ook rekening met de hygiŽne.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.