ROC de Leijgraaf

Food Specialist

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je gaat aan de slag in de food branche. Je geeft leiding aan je team en houdt controle over de bedrijfsactiviteiten. Daarnaast ben je veel bezig met het uitbreiden van je netwerk. Je werkt mee aan projecten en laat jouw visie over concepten los binnen je team.

Opleidingsinhoud

In verhouding tot de opleiding Food professional leer je bij de opleiding Food specialist ook over voeding en voedingsleer. Het verschil is dat je bij de opleiding tot specialist dieper ingaat op het ontwikkelen van concepten. Zo ga je leren hoe je een marktanalyse uitvoert.
Daarbij leer je ook hoe je een vestiging runt en leiding geeft aan een team.
Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap maken standaard deel uit van je vakkenpakket.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2018/2019 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.155,00 Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2018/2019 € 240,00. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 582,00.

Verder leren

Je kunt na deze opleiding doorstromen naar een soort gelijke opleiding op hbo niveau.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent op de hoogte van de laatste trends op het gebied van food en concepting. Je bent gemotiveerd en weet dit ook over te brengen op je collega’s. Verder ben je creatief en weet je een idee te vertalen naar een uitvoerbaar project.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.