Adviseur Duurzame Leefomgeving

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als adviseur duurzame leefomgeving werk je veel aan projecten. Deze projecten zijn allemaal gericht op verbeteren van de leefomgeving, met het oog op duurzaamheid. Bij elk project en/of werkzaamheid ga je dan ook na of die positieve gevolgen heeft voor de mens.
Je volgt voor je werk ook alle trends en ontwikkelingen op het gebied van leefbaarheid en duurzaamheid.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding volg je een aantal standaard vakken. Dit zijn onder andere Nederlands, Engels en rekenen. Je hebt daarnaast ook nog de mogelijkheid om extra vakken te kiezen om je horizon te verbreden.
De opleiding bestaat uit een aantal vakken, waarbij ecologie, biodiversiteit en circulaire economie ook aan bod komen. Je doet kennis op die nodig is om projecten te bedenken, starten en uitvoeren. Je krijgt hierbij les in plannen en organiseren. Duurzame energie- en waterbeheersing is ook onderdeel van de opleiding.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2018/2019 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.155,00 Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2018/2019 € 240,00. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 582,00.

Verder leren

Als je de opleiding succesvol hebt afgerond, kun je doorstromen naar het hbo.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je hebt een passie voor de natuur en alles wat hierbij komt kijken. Je bent je bewust van je omgeving en vindt duurzaamheid belangrijk. Daarbij ben je toekomstgericht en heb je een ondernemende houding.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Breda - Curio BOL BBL
Tilburg, Nijmegen - Helicon MBO Den Bosch BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.