Curio

Urban green development

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als adviseur duurzame leefomgeving ben jij dé persoon die de ontwikkelingen nauwkeurig volgt op het gebied van duurzame ontwikkeling. Na het behalen van je diploma, kun je dan ook op verschillende plekken aan het werk. Dit zijn private of publieke organisaties, een voorbeeld hiervan is Rijkswaterstaat. Binnen je werkzaamheden richt jij je op de zorg voor natuur en ben je verantwoordelijk voor de organisatie van projecten over duurzaamheid. Je geeft begeleiding aan collega’s en bewaakt hiernaast ook de financiën van projecten. Een beroep met veel verantwoording!

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding volg je een aantal standaard vakken. Dit zijn onder andere Nederlands, Engels en rekenen. Je hebt daarnaast ook nog de mogelijkheid om extra vakken te kiezen om je horizon te verbreden. Tijdens de opleidingen komen verschillende onderdelen aan bod. Je krijgt lessen in ecologie en biodiversiteit en leert over culturele verschillen die van belang kunnen zijn in het latere werk. Je behandelt verschillende projecten en leert deze ook te organiseren. Andere onderdelen die aan bod komen zijn o.a. energie- en waterbeheersing.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Het wettelijk les- en cursusgeld. wordt jaarlijks geïndexeerd.

Verder leren

Als je de opleiding succesvol hebt afgerond, kun je doorstromen naar het hbo.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je hebt een passie voor de natuur en alles wat hierbij komt kijken. Je bent je bewust van je omgeving en vindt duurzaamheid belangrijk. Werken op verschillende plekken is voor jou geen probleem en daarnaast heb je een ondernemende instelling. Je bezit daarnaast goede vaardigheden op het gebied van leidinggeven en bent een echte topper als het gaat om planning- en organisatie.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.