ROC van Amsterdam

Allround Hospitality Medewerker

Allround hospitality medewerker
MBO-opleiding
26012
2 tot 3 jaar
BOL, BBL
3

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je kunt op verschillende plekken aan het werk. Denk aan een hotel, restaurant of een bedrijf wat zich richt op toerisme. Binnen het bedrijf ben jij het visitekaartje. Je zorgt ervoor dat de gasten tevreden zijn en met een lach de deur uit gaan. De werkzaamheden lopen heel erg uiteen, dit hangt af van het bedrijf waar je gaat werken. 1 ding staat centraal: je bent veel in contact met mensen!

Opleidingsinhoud

Er zijn een aantal basisvakken die je moet volgen tijdens de opleiding. Dit zijn onder andere Nederlands en rekenen. Daarnaast leer je natuurlijk ook Engels én nog een andere vreemde taal, deze mag je zelf kiezen (keuze uit een aantal talen).
Je leert daarbij alles over het ontvangen, verzorgen en tevreden stellen van gasten. Je gaat leren hoe je reserveren beheert, maar ook hoe je gesprekken aan gaat met de gast en hoe je problemen slim kunt oplossen. Je leert hoe het is om achter de receptie te werken, maar ook horecavaardigheden. Verder leer je nog over activiteitenplanning en -begeleiding.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2018/2019 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.155,00 Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2018/2019 € 240,00. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 582,00.

Verder leren

Na het behalen van je niveau 3 diploma, kun je binnen het mbo doorstromen naar niveau 4.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Het zit eigenlijk al in de naam, hospitality betekend gastvrijheid. Je bent dus ontzettend vriendelijk en graag met mensen in contact. Je voornaamste doel is om mensen te helpen en tevreden te stellen. Daarnaast kun je goed met anderen samen werken en vind je het niet erg om onregelmatige tijden te werken.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.