ROC van Amsterdam

AV-Mediatechnologie

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Lights, camera, ACTION! Binnen de media- en ICT-sector ga jij audiovisuele en informatiesystemen bedienen, aansluiten en ontwikkelen. Jij bent het aanspreekpunt en eindverantwoordelijke voor de werkende AV-apparatuur en media. Je denkt mee in creatieve processen voor online content en maakt deze ook.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding AV-mediatechnoloog leer je werken met media-softwarepakketten. Deze heb je nodig bij de basisprincipes van onder andere camera, licht en geluid. Je leert alles over het werken achter de schermen, je leert dus ook over social media content en live video streaming.
Daarnaast leer je ook de technische kant van de media die je gaat gebruiken, denk aan montagesystemen.
Nederlands, Engels en burgerschap vormen standaard een onderdeel van de opleiding.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Verder leren

Na het afronden van deze opleiding kun je doorstromen naar een opleiding op hbo niveau.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Werken in de wereld van tv, video en studio’s… Dat wil jij! Je bent een ster in IT-technologie en wilt graag in de media-industrie werken.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.