ROC Friese Poort

Engineer maritieme techniek

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als engineer maritieme techniek ben jij werkzaam binnen de havens en scheepsbouw en ga je aan de slag bedrijven die scheepsbouw produceren. Hier binnen ga jij aan de slag met de productie van schepen en jachten en ben jij betrokken bij vrijwel alle fases in het proces. Je hebt een leidinggevende rol binnen het beroep en zult je medewerkers dan ook aansturen bij hun werkzaamheden.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding ga jij alles leren wat er te leren valt als het gaat om schepen en jachten. Hoe deze gebouwd worden en welke krachten er in het spel zijn bij deze grote gevaartes. Tijdens de opleiding leer jij ook vaktekenen, onderdelen van elektrotechniek en automatisering. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om keuzedelen te volgen om je zo verder te specialiseren binnen het vak. De vakken Nederlands, Engels en burgerschap worden ook als standaardvakken gegeven binnen de opleiding.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je hebt een goed technisch inzicht en weet van aanpakken. Je hebt een affiniteit met schepen, boten en jachten en vindt het vak interessant. Je kunt mensen aansturen en bent een echte leider.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.