HMC Rotterdam

Keukenmonteur

MBO-opleiding
26017
2 tot 3 jaar
BBL
2

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als keukenmonteur plaats je keukens en sluit je deze aan. Je voert je werkzaamheden uit op locatie en bent vaak bij mensen thuis. Het is belangrijk te kijken naar hun wensen om je klanten het best mogelijke resultaat te kunnen leveren. Je werkt zelfstandig, maar gaat ook aan de slag binnen teamverband. Technisch heb je alle benodigde vaardigheden en het ruimtelijk inzicht dat nodig is bij het plaatsen van een keuken.

Opleidingsinhoud

Je leert alles over de montage van keukens. Het plaatsen en waar je op moet letten bij het monteren van een keuken. Het werken met diverse apparatuur, machines en gereedschappen wordt toegelicht om jou voor te bereiden op het echte werk. Je leert ook hoe het beste te communiceren is met klanten en hoe je samen met je collega´s aan het werk gaat.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Een mbo-opleiding op niveau 2 heet een basisberoepsopleiding. Wil je bijvoorbeeld verkoper of medewerker financiële administratie worden? Dan kan je terecht bij een basisberoepsopleiding op niveau 2. De toelatingseisen voor dit niveau mbo-studies zijn strenger dan voor entreeopleidingen. Wil je een mbo-opleiding op niveau 2 doen? Dan heb je minimaal nodig:
  • een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg of;
  • een diploma van een kaderberoepsgerichte leerweg, vmbo theoretische leerweg, mavo, mavo-vbo of vmbo gemengde leerweg of;
  • een diploma van een entreeopleiding of een andere basisberoepsopleiding
  • zat je ooit op de havo of het vwo? Heb je dit niet afgemaakt? En wil je nu graag een mbo-opleiding doen? Dan mag je (als je van de derde naar de vierde klas overging) meestal een basisberoepsopleiding doen. Maar dat verschilt per school.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc.

  • Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2021/2022 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 608,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • Deeltijd MBO (BBL):
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2021/2022 € 126,00.
Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit voor 2021/2022 € 306,-.

Deze bijdrage verschilt per school. Vanwege de coronamaatregelen is het wettelijk collegegeld in het studiejaar 2021/2022 eenmalig 50% lager. Het wettelijk les- en cursusgeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Verder leren

Met deze opleiding kun je doorstromen naar een niveau 3 opleiding.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent hardwerkend en hebt een flexibele instelling. Je bent handig en hebt een goed ruimtelijk inzicht. Daarnaast ga je altijd zorgvuldig en resultaat gericht aan het werk en ben je een echte teamplayer. Samenwerken is voor jou geen probleem.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amersfoort - Hoornbeeck College BOL BBL
Amsterdam - HMC Amsterdam BOL BBL
Rotterdam - HMC Rotterdam BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.