Capabel Onderwijs

Zelfstandig werkend kok - Verkort MBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als zelfstandig werkend kok ben je natuurlijk bezig met koken. Maar er komt nog veel meer bij kijken! Je bent verantwoordelijk voor de inkoop en voor het aansturen van het team in de keuken. Ook houd je rekening met de dieetwensen van je gasten, leer je zo duurzaam en efficiŽnt mogelijk om te gaan met producten en ontwikkel je complete 3-gangenmenuís. Naast het koken doe je ook verschillende administratieve en organisatorische werkzaamheden. Een zeer uitdagend en gevarieerd beroep dus!

Tijdens je opleiding kom je in aanraking met alle facetten van het beroep. Je leert leiderschap-skills, de mooiste borden opdienen, organisatorisch inzicht en voorraadbeheer. Na de opleiding ben jij klaargestoomd om een professionele keuken in een restaurant, hotel, cruiseschip of verzorgingstehuis te runnen. Of wil jij liever je eigen foodtruck?

Opleidingsinhoud

Je korte mbo-opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en de keuzedelen. Deze onderdelen zijn opgedeeld in vijf overzichtelijke blokken van elk tien weken. Het basisdeel en het profieldeel bevatten alle kennis en vaardigheden voor de beroepsgroep in het algemeen en het beroep van zelfstandig werkend kok in het bijzonder. Met de keuzedelen kun jij je specialiseren en onderscheiden.

Flexibel Studeren
Bij Capabel ga je 1 dag per week naar school. Je krijgt les van betrokken docenten die de praktijk goed kennen. Zo zijn de lessen levendig en actueel. Op school krijg je theorielessen die volledig aansluiten bij de praktijk en praktijklessen die weer helemaal aansluiten bij de theorie. Wat je hebt geleerd kun je dus meteen toepassen.

Je volgt een korte mbo-opleiding bij Capabel. Intensieve begeleiding van een docent is bij ons vanzelfsprekend. Niet alleen tijdens je wekelijkse klassikale en online les, maar ook tijdens je zelfstudie word je actief begeleid door onze docenten. De online leeromgeving is interactief, met duidelijke uitleg en voorbeelden en diverse webinars per onderwerp.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

VMBO kader of MBO Niveau 2

Kosten

14 termijnen van 423 of 12% korting bij betaling in een keer.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent als toekomstig zelfstandig werkend kok stressbestendig en flexibel. Je bent creatief en hebt een affiniteit met koken. Jij geeft graag de beste beleving aan je gasten.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.