Capabel Onderwijs

Kok - Verkort MBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Zie jij jezelf al de sterren van de hemel koken in een gerenommeerde keuken? Bij Capabel kun je die droom binnen 15 maanden werkelijkheid maken. Tijdens deze verkorte opleiding leer je alles over koken: van de selectie van verse ingrediŽnten, tot de bereiding van heerlijke gerechten en het samenstellen van een compleet menu. HygiŽne en veiligheid in de keuken krijgen ook de benodigde aandacht in de opleiding. Na de opleiding kun je aan de slag in iedere professionele keuken. Je kunt natuurlijk aan de slag bij een restaurant of hotel, maar ook zorginstellingen, cateraars en bedrijven uit de recreatiesector zoeken vakmensen in de keuken. Dit maakt je flexibel, aantrekkelijk en vergroot je baankansen!

Opleidingsinhoud

Je korte mbo-opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en de keuzedelen. Deze onderdelen zijn opgedeeld in vijf overzichtelijke blokken van elk tien weken. Het basisdeel en het profieldeel bevatten alle kennis en vaardigheden voor de beroepsgroep in het algemeen en het beroep van kok in het bijzonder. Met de keuzedelen kun jij je specialiseren en onderscheiden.

Flexibel studeren
Bij Capabel ga je 1 dag per week naar school. Je krijgt les van betrokken docenten die de praktijk goed kennen. Zo zijn de lessen levendig en actueel. Op school krijg je theorielessen die volledig aansluiten bij de praktijk en praktijklessen die weer helemaal aansluiten bij de theorie. Wat je hebt geleerd kun je dus meteen toepassen.

Je volgt een verkorte MBO opleiding bij Capabel. Intensieve begeleiding van een docent is bij ons vanzelfsprekend. Niet alleen tijdens je wekelijkse klassikale en online les, maar ook tijdens je zelfstudie word je actief begeleid door onze docenten. De online leeromgeving is interactief, met duidelijke uitleg en voorbeelden en diverse webinars per onderwerp.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Diploma VMBO Basisberoepsgerichte leerweg of Entreeopleiding

Kosten

Lesgeld in termijnen: 15 termijnen van Ä 497,-
Lesgeld ineens: Ä 6.710,-
Leermiddelen en (online) boekenpakket: 2 x Ä441,-
Examens: inclusief
Inschrijfgeld: Ä 85,-

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent flexibel en stressbestendig. Je bent creatief en hebt een affiniteit met koken. Daarnaast ben je een teamplayer en wil je graag je gasten de best mogelijke ervaring bieden.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.