Hogeschool Tio

Hbo Rechten

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Een online aankoop, je mobiele contract of een sportabonnement: je komt recht overal tegen. Ben jij geďnteresseerd in de wereld van het recht, bekijk je zaken graag van verschillende kanten en ben je oplossingsgericht? Dan is de juridische wereld op zoek naar jou! Schakel tussen het recht en de praktijk en maak het verschil door mensen en bedrijven van gericht, juridisch advies te bieden.

De juridische branche
De verdere juridisering van de maatschappij zorgt voor een blijvende behoefte aan juridisch advies. De omzet in de juridische branche vertoont dat ook al jaren groei. Bovendien zorgen digitalisering en Europese richtlijnen voor een dynamisch werkveld. De opleiding Hbo Rechten is breed waardoor je op veel plekken terecht kunt. Bijvoorbeeld als juridisch adviseur, bedrijfsjurist, legal data analyst of mediator.

Opleidingsinhoud

Kwaliteit
Met deze opleiding ben je verzekerd van een waardevol diploma: Tio staat namelijk bekend om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio’s opleidingen behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids.

Inhoud van de studie
De opleiding combineert theoretische kennis met praktische projecten en lesvormen. Zo leer je de theoretische kennis toepassen in de praktijk. Zo’n 55% van de opleiding Hbo Rechten staat in het teken van praktijk: projecten en praktijkvakken. Bovendien krijg je les van docenten uit de praktijk, loop je twee stages en kun je kiezen voor een praktijkgerichte minor. Leren door doen dus!

Het vakkenpakket is opgedeeld in vijf onderdelen: juridisch advies, publiekrecht, privaatrecht, (interculturele) communicatie en stage & afstuderen.

Bekijk het studieprogramma Hbo Rechten

Hbo in drie of vier jaar
De opleiding Hbo Rechten leidt in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Laws (LLB). De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Hbo Rechten.

Meer informatie? Kijk op: Hbo Rechten

Vooropleiding

  • Havo-, vwo- of een mbo4-diploma.
  • Toelating met elk profiel.

Opleidingsduur

3 of 4 jaar

Kosten

Collegegeld 1e studiejaar: €20.900
Inschrijfgeld (eenmalig): €95

Vervolgopleiding

Wil je advocaat of rechter worden? Met Hbo Rechten ben je goed voorbereid op de overstap naar de wo-opleiding Rechten.

Bijzonderheden

BachelorLaws (LLB)
De opleiding Hbo Rechten leidt je op voor het landelijk opleidingsprofiel Hbo Rechten. Heb je je diploma behaald, dan mag je de internationaal erkende titel Bachelor of Laws (LLB) voeren. Deze opleiding wordt aangeboden onder voorbehoud van accreditatie door de NVAO. De verwachting is dat de opleiding in mei 2020 geaccrediteerd zal worden.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo, Groningen

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Carričre als jurist iets voor jou?
Als hbo-jurist weet jij regels en wetten moeiteloos te vertalen naar de praktijk, of het nu gaat om een kleine aankoop of om een groot internationaal contract. Mensen komen naar jou toe vanwege je kennis en verstand van zaken. Geen casus is te ingewikkeld voor jou. En dankzij je hands-on-mentaliteit weet je iedere cliënt te helpen en van passend advies te voorzien.

Soortgelijke particuliere opleidingen & cursussen


Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.