Scalda

Service- en onderhoudstechniek

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als monteur service- en onderhoudstechniek kun je aan het werk bij verschillende fabrieken en productiebedrijven. Je zorgt ervoor dat de apparatuur en installaties ten allen tijden goed blijven functioneren. Goed onderhoud is nodig om storingen te voorkomen en op te lossen. Je gaat je bezig houden met onderhoud, controle, reparatie en verbetering van installaties of apparaten.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding service- en onderhoudstechniek kom je alles te weten of het gebied van reparatie en verbetering van installaties en apparaten. Je krijgt zowel theorie als praktijk. De theorie die je leert ga je toepassen in de praktijk.
Je leert verschillende vakgebieden zoals vakken in elektrotechniek en kennis over materialen. Daarnaast krijg je je basis vakken als Nederlands, rekenen, loopbaan. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om een keuzevak te kiezen.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc.

  • Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2022/2023 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.239,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • Deeltijd MBO (BBL):
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het lesgeld voor 2022/2023 € 258,-..
Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is het lesgeld voor 2022/2023 € 624,-.

Deze bijdrage verschilt per school. Het wettelijk les- en cursusgeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent een echte leider! Je bent behulpzaam en klantvriendelijk. Je let goed op de veiligheid van jezelf en de mensen om je heen. Je gaat zorgvuldig en nauwkeurig te werk. Je bent een echte teamplayer!

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.