Kronenburgh MEAO College Den Haag

HBO Bachelor: Business and Management

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Zie jij voor jezelf een toekomstige carrière binnen het (internationale) bedrijfsleven? Wil jij opgeleid worden tot business manager en wil jij de internationale activiteiten van het bedrijf verder tot bloei brengen? Dan is deze HBO bachelor opleiding ‘Business and Management’ met ‘International Business’ als specialisatie precies wat je zoekt.

Binnen het managementteam van een bedrijf heeft ieder lid vaak een specialisatie zoals Operations, Marketing, HRM of Rechten. Wanneer jij kiest voor de specialisatie ‘International Business’ ben je dus het aangewezen MT-lid om sparring-partner te zijn van de gespecialiseerd opgeleide medewerkers van de afdeling Business Development, Import/Export, Transport en Logistiek.

Steeds meer bedrijven concurreren op een wereldwijde markt. Om binnen het internationale bedrijfsleven succesvol te zijn, moet je de verschillende culturen en markten begrijpen en het bedrijf aanpassen aan specifieke behoeften.
Bedrijfskunde

In Nederland is ‘Bedrijfskunde’ de gangbare naam voor deze opleiding. Met de globalisering is er bijna geen bedrijf meer dat niet ook internationaal werkt. Daarom kiezen we voor ‘International Business and Management’ als naam voor de opleiding.

Als international business manager met veel kennis van de wereldmarkt kun je voor het bedrijf waar je werkt veel betekenen. Hier past dan ook een goed salaris bij.

Gespecialiseerde internationale kennis is natuurlijk ook handig als toekomstig zelfstandig ondernemer, maar ook super interessant als algemene kennis.

Heb je de ambitie om leiding te geven aan de internationale activiteiten van het bedrijf waar je werkt en zo een een boost te geven aan de omzet en winstgevendheid? Start dan de HBO-opleiding bij Kronenburgh International Business School en behaal je Bachelor’s degree van de University of Essex of een andere universiteit na een jaar studeren in het buitenland.

Opleidingsinhoud

De Kronenburgh HBO Bachelor International Business and Management is een voltijd Engelstalige 3/3.5-jarige opleiding. Dit is dus een fast-track-opleiding.

Het programma is gebaseerd op het internationale kwalificatiesysteem voor hoger onderwijs:

(1) BTEC Level 4 Higher National Certificate in Business (HNC)
(2) BTEC Level 5 Higher National Diploma in Business (HND)
(3) TOP-up programma: Bachelor in Business Management BA(Hons)

(1) BTEC Level 4 Higher National Certificate (HNC) in Business

Het Level 4 Higher National Certificate in Business biedt studenten een brede inleiding op het vakgebied ‘Business’. Studenten doen praktische vakkennis op in de breedte middels colleges, zelfstudie en onderzoek. HNC-afgestudeerden zullen nauwkeurig en gepast kunnen communiceren en werken met een zekere mate van persoonlijke verantwoordelijkheid. Ze hebben een reeks vaardigheden ontwikkeld om te zorgen voor effectief teamwork, probleemoplossend vermogen, het nemen van initiatieven, organisatorisch vermogen. Ze zullen flexibel zijn in hun benadering van zaken, veerkracht tonen onder druk en uitdagende doelstellingen behalen binnen de gegeven kaders. Meer informatie: http://www.highernationals.com.

In het eerste collegejaar volgen alle studenten hetzelfde collegeprogramma. Voor elke specialisatie van het tweede jaar is er ter kennismaking een relevante unit.

Tijdens een collegedag bespreekt de docent in de ochtend de nieuwe leerstof. ’s Middags werk je aan de opdracht (assignment) die bij de unit hoort (een business case). Zo pas je elke dag de nieuwe theorie weer toe. Dit doe je onder begeleiding van de docent. Aan het einde van elke collegedag is er de einde-dag-toets. Zo leer je elke dag een stukje ter voorbereiding op het tentamen aan het einde van de unit. De unit wordt verder afgesloten met een assessment: een presentatie bij de opdracht die je hebt gemaakt. Dit is de Think – Act – Grow aanpak van Kronenburgh.

BTEC Level 4 units

Business and the Business Environment
Marketing Processes and Planning
Human Resource Management
Leadership and Management
Accounting Principles
Entrepreneurial Ventures
Recording Financial Transactions
Managing a Successful Business Project
Business Law
Operations Management
Professional Identity and Practice
Work Experience
Internship

Tijdens het Internship werk je aan het Business Project en werk je mee aan andere lopende projecten binnen een bedrijf.

(2) BTEC Level 5: Higher National Diploma (HND) in International Business

Level 5 Higher National Diploma gediplomeerden hebben een goed begrip ontwikkeld van de principes in hun vakgebied en de toepassing hiervan in de breedte. Ze hebben geleerd om de geschiktheid van verschillende benaderingen voor het oplossen van problemen te beoordelen. Ze kwaliteiten ontwikkeld die nodig zijn voor het nemen van persoonlijke verantwoordelijkheid en het managen van besluitvorming. Het opleidingsprogramma streeft ernaar dat studenten professionele, zelfreflecterende individuen zijn die in staat zijn om aan de eisen van werkgevers in het bedrijfsleven te voldoen en zich aan te passen aan een constant veranderende wereld. Meer informatie: http://www.highernationals.com.

De Think – Act – Grow aanpak is ook dit jaar weer van toepassing.

Er zijn dit collegejaar generieke units (voor alle studenten) en specialisatie units. Je specialisatie wordt vermeld op het HND diploma.

Tevens zijn er bij de meeste studierichtingen 2 optionele units. Indien deze units worden verzorgt, kun je je hiervoor inschrijven en worden ze ook vermeld op je HND cijferlijst.

BTEC level 5 Generieke en specialisatie units

Research Project
Principles of Operations Management
Global Business Environment
Understanding and Leading Change
Business Information Technology Systems
Organisational Behaviour
Business Strategy
Launch a New Venture
Pitching and Negotiation Skills
Company Law and Corporate Governance
HR Value and Contribution to Organisational Success / Employee Relations
Internship

Tijdens het Internship werk je aan het Research Project binnen een bedrijf. Tevens werk je mee op een afdeling die aansluit bij je specialisatie.
(3) TOP-up programma: Bachelor (Hons)

De volgende stap is het Top-up programma. Dit studiejaar bouwt voort op de opleiding HNC en HND en brengt je naar het bachelorsniveau. Bij de Top-up kun je kiezen voor (I) 1 jaar voltijd studeren bij een universiteit in het buitenland, of (II) 1,5 jaar verder studeren in deeltijd bij Kronenburgh en de University of Essex. Lees meer over de Top-up.
(I) Top-up bij universiteit in het buitenland

Studeren aan een universiteit in het buitenland is een enorm waardevolle ervaring en staat je leven lang goed op je CV.

Met het Level 5 Higher National Diploma HND RQF kun je toegang krijgen tot het Top-up programma bij vele universiteiten in de richting “Business and Management” of een vergelijkbare studierichting. Ga naar: https://www.highernationals.com/degree-finder en vind de universiteiten met een Top-up programma. Deze lijst is overigens niet compleet. Je kunt ook op internet bij de Universiteit van je keuze kijken of ze een Top-up jaar aanbieden. Een goed aansluitend programma is bijvoorbeeld te vinden bij de University of Brighton.

Vanzelfsprekend verschillen de specificaties van het Top-up collegeprogramma en de organisatie van het onderwijs per universiteit. Houd er rekening mee dat o.a. de toelatingseisen van deze universiteiten aan verandering onderhevig zijn. Zo kunnen er elk jaar extra of andere eisen worden gesteld aan het niveau Engels en aan het behaalde niveau bij HNC en HND etc.
(II) Top-up bij Kronenburgh en University of Essex

Het Top-up programma wordt aangeboden door Kronenburgh International Business School in samenwerking met de University of Essex.

Het academische niveau van de opleiding gaat weer omhoog. Dit betekent dat studenten meer zelfstandig de literatuur bestuderen en opdrachten maken: toepassen wat je de eerste twee jaar hebt geleerd. Tegelijkertijd is er zo meer ruimte voor het opdoen van praktijkervaring (internship).

Er zijn nog enkele collegedagen per unit bij Kronenburgh. Ook zijn er pre-recorded colleges beschikbaar in de online omgeving van de University of Essex tezamen met ander collegemateriaal zoals de readers. De online studieomgeving wordt namens de Universiteit van Essex beheerd door Kaplan Open Learning.

Alle studenten volgen weer hetzelfde collegeprogramma. Ook nu werken de studenten weer aan een opdracht per unit. Ook schrijven studenten een artikel bij elke unit. Er zijn geen theorietoetsen meer. Wel wordt een actieve bijdrage verwacht van studenten tijdens de online groepsdiscussies geïnitieerd door Essex. Studenten schrijven bij elke unit ook een persoonlijk leerverslag. De studiebegeleiding wordt verzorgd door Kronenburgh en de University of Essex.

Tijdens dit top-up programma is er ook weer ruimte voor een internship voor het uitvoeren van het Advanced Business Project (an in-depth research). Een internship is overigens niet verplicht. Je kunt ook afstuderen zonder een internship.

Bij de afstudeeropdracht kun je weer de focus leggen op je specialisatie uit het HND jaar, maar je kunt ook een geheel andere richting kiezen. Je onderzoeksopdracht moet vooraf door Essex worden goedgekeurd.

De University of Essex verzorgt de eindbeoordelingen van het werk van de studenten voor alle units en de afstudeeropdracht en zal uiteindelijk ook de Bachelor graad verstrekken. Ook de diploma-uitreiking is bij de University of Essex in de UK.
Top-up level 6 units

Global Business Environment
Business Strategy
Strategic Human Resource Management
Business Law
International Marketing Strategy
Business Finance
Advance Business Project (an in-depth research)

Vooropleiding

Dit programma is alleen toegankelijk voor studenten:

uit (1) Nederland en (2) de Europese Unie (EU / EEA en Zwitserland) (studenten van buiten Europa krijgen geen toegang)
in de leeftijd van 17 tot 25 jaar bij aanvang van de opleiding.

Controleer of je voldoet aan de criteria: vul de checklist in.

Eisen vooropleiding

 • Nederlands onderwijs: MBO4, HAVO, of VWO-diploma;
 • International onderwijs:

A BTEC Level 3 qualification in Business;
A GCE Advanced Level profile that demonstrates strong performance in a relevant subjectadequate performance in more than one GCE subject. This profile is likely to be supported by GCSE grades at A* to C (or equivalent and/or 9 to 4 (or equivalent) in subjects such as maths and English;
Other related UK Level 3 qualifications;
European Qualifications Framework for Lifelong learning (EQF): level 4 EQF;
An international equivalent of the above.

 • Advies / gewenst:

Nederlands onderwijs: Wiskunde en Economie in het vakkenpakket.
International Education: an A* to C grade GCSE Maths and/or 9 to 4 in GCSE Maths, prior to starting the course.

Wanneer niet voldaan wordt aan de toelatingseisen, maar verwacht wordt de opleiding toch met goed gevolg te kunnen afronden, is er de optie tot het maken van de Kronenburgh IBS IQ-test.

Eisen beheersing Engelse taal

Common European Framework of Reference (CEFR) level B1 (met goede cijfers, dus liefst B2)
PTE 51
IELTS 5.5; Lezen en schrijven op 5.5
of vergelijkbaar
of 2 jaar Engelstalig onderwijs gevolgd.

Bij een onvoldoende beheersing kan een taalopleiding worden gevolgd bij het Kronenburgh Language College in Den Haag.

Opleidingsduur

3 / 3.5

Kosten

Propedeuse HNC

Collegegeld Kronenburgh € 13.495,- (of in 7 termijnen +3%)
Inschrijving Pearson € 464,49
Literatuur Pearson € 17,55 + € 140,40
Literatuur Studystore € 200,-
Lidmaatschap Bibliotheek € 35,00
In totaal € 14.317,44

Associate HND

Collegegeld Kronenburgh € 13.495,- (of in 7 termijnen +3%)
Inschrijving Pearson € 24,57
Literatuur Pearson € 17,55 + € 421,20
Literatuur Studystore € 150,-
Lidmaatschap Bibliotheek € 35,00
In totaal € 14.143,32

Top-up NL

Collegegeld Kronenburgh € 5.700 (is voor 1,5 jaar)
Collegegeld University of Essex £ 6.167. – (€ 7,328.85) (is voor 1,5 jaar)
In totaal € 13.028,85 (is voor 1,5 jaar)

Top-up UK

Collegegeld University of Brighton £ 13.842. – (€ 16.195,-) (vooraf betalen of betalingsregeling via Brighton) (is voor 1 jaar)

Totaal Bachelor NL: HNC € 14.317,44 + HND € 14.143,32+ Top-up € 13.028,85 = € 41.489,61

Totaal Bachelor UK: HNC € 14.317,44 + HND € 14.143,32+ Top-up € 16.195,- = € 44.655,76

Goed om te weten

Prijzen Pearson, Essex en Brighton zijn onderhevig aan wisselkoersen.
Pearson, Essex en Brighton kunnen prijzen wijzigen.
Studiebegeleiding Top-up vanuit Kronenburgh kan wijzigen en vervolgens dan zo ook het collegegeld (wordt ook geïndexeerd).
Studystore literatuur is gebaseerd op prijzen voorgaande collegejaar. Nieuwe literatuurlijsten komen pas beschikbaar voor zomervakantie.
In plaats van de Top-up van University of Brighton kan ook voor een andere universiteit worden gekozen, die weer andere tarieven hanteert.

Overige Kosten

Je brengt je eigen laptop mee. Wij werken met Microsoft Office suite (Word, Excel, PowerPoint (volledige softwareversies, dus geen gratis of beperkte versies).
Je hebt een representatief business suit (donderdags Tenue de Ville, bij bedrijfsbezoeken en op aangeven docent).
Het is mogelijk dat er extra collegemateriaal / literatuur in rekening wordt gebracht.
Bij studievertraging wordt € 100,- in rekening gebracht om de inschrijving bij Pearson voort te zetten (mogelijk ook bij de Top-up university).
Bij niet behalen voldoende studieresultaten zijn er kosten voor volgen colleges, maken tentamens en assessments (afhankelijk van wat nodig is).

Studiefinanciering

1. Je wordt ingeschreven bij Pearson (en Kronenburgh). Pearson is een internationale opleider gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Voor het Top-up-programma word je ingeschreven bij de University of Essex (via Kaplan Open Learning). Ook deze instellingen zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Dit betekent dat je studiefinanciering kunt aanvragen als een student die in het buitenland studeert (ook al volg je de colleges bij Kronenburgh in Nederland).

Kijk op Duo ‘studeren in het buitenland‘ en lees over de voorwaarden en ontdek of je in aanmerking komt voor studiefinanciering. Vraag de studiefinanciering tijdig aan. Duo beoordeelt elke aanvraag afzonderlijk. Doe de aanvraag via duo.nl. Wanneer dit niet lukt, kun je dit formulier gebruiken. Duo beoordeelt elke aanvraag afzonderlijk.

Bij BTEC4-5 is er net als bij HBO Universiteit alleen studiefinanciering mogelijk voor studenten vanaf 18 jaar tot 30 jaar (tot 18 jaar ontvangen ouders kinderbijslag). De OV-kaart is er wel voor jongere studenten. Er is alleen studiefinanciering voor opleidingen in voltijd of duaal (leren en werken). Voor deeltijd (bbl) (dus niet in combinatie met werk) is er geen studiefinanciering.

2. Indien je niet voor studiefinanciering in aanmerking komt, is er de regeling Stimulering Arbeidsmarktpositie. Via het UWV kun je tot 1000,- per jaar aanvragen. Voor de regeling is een jaarlijks totaalbudget beschikbaar van 218 miljoen euro verdeeld over 6 aanvraagtermijnen. Op=op, dus wees er op tijd bij!

3. Een werkgever kan de opleiding voor medewerkers bekostigen en fiscaal verrekenen.

Vervolgopleiding

Na afronding van het Bachelor programma kun je gaan werken of verder studeren: een masteropleiding bij een Nederlandse Universiteit of HBO onderwijsinstelling of een Internationale Universiteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een van de volgende masteropleidingen:

Master of Business Management MBM
Master of Business Administration MBA

Of een master die aansluit bij je specialisatie:

International Business and Entrepreneurship
Human Resource Management
Entrepreneurschip and Innovation
Organisational Change Management
Logistics and Supply Chain Management
Finance and Management
Marketing
etc.

Je moet je ervan bewust zijn dat universitaire toelatingseisen altijd aan verandering onderhevig zijn. Bij een Universitaire master worden weer andere eisen gesteld dan bij een HBO master.

Na het 1,5 jaar NL Top-up programma kun je wellicht blijven werken bij het stagebedrijf (internship). Of je gaat een half jaar reizen om daarna weer de Master op te pakken.

Bijzonderheden

Wat maakt dit programma zo speciaal?
 • Internationaal erkend BTEC4-5 HNC/HND + Top-up programma: Fast-track;
 • HNC/HND (2 jaar) in voltijd bij Kronenburgh: business programma met specialisatie;
 • Top-up in voltijd studeren bij Buitenlandse Universiteit (1 jaar) of bij Kronenburgh (1,5 jaar);
 • Elk jaar bij Kronenburgh een bedrijfsstage (internship) (Theorie in praktijk brengen: CV-building);
 • Elke stap HNC > HND > Top-up wordt bekroond met een certificaat, diploma of graad;
 • Gemiddelde groepen van 15 studenten met positieve en ambitie;
 • Toegang voor studenten uit alle landen van de Europese Unie (EU);
 • Goede balanstheorie en praktijk: ochtend: werkcolleges, middag: practicum;
 • Docenten die in de praktijk professioneel werkzaam zijn;
 • Opdrachten maken onder begeleiding docent tijdens het practicum;
 • Engelstalig: de beste voorbereiding op internationaal universitair studeren en/of werken binnen internationale bedrijven.

Plaatsen / leslocaties

Den Haag

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Carrière gericht onderwijs

De voltijd HBO Bachelor International Business and Management is gericht op het ontwikkeling van de praktische, interpersoonlijke en denkvaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn binnen het (internationale) bedrijfsleven. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met internationale werkgevers. Deze werkgevers zijn op zoek naar medewerkers met een grondige basis. Zo maak je jouw meerwaarde snel duidelijk.

Je bent na de opleiding ook klaar voor een master opleiding bij een universiteit omdat je ervaring hebt opgedaan met onderzoek en academisch schrijven.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.