Capabel Onderwijs

Sociaal Werker - Verkort MBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als sociaal werker sta je middenin de samenleving en begeleid je mensen op diverse leefgebieden. Deze mensen hebben ondersteuning nodig om zelfredzaam te kunnen zijn en om mee te kunnen doen in de samenleving. De sociaal werker komt met heel veel verschillende mensen in aanraking, die allemaal hun eigen verhaal hebben. Je werkt veel met doelgroepen en je bent een verbindende factor in de samenleving. Je werk wordt daarmee uitdagend en gevarieerd. In de opleiding leer je hoe je mensen kunt ondersteunen bij het vergroten van hun zelfredzaamheid en de wijze waarop ze hun problemen kunnen oplossen. In je werk ga je samen met cliŽnten aan de slag met vragen op het gebied van financiŽn, wonen en leefbaarheid, werk, opleiding en activiteiten, sociale relaties, lichamelijke en psychische gezondheid en zingeving.

Sociaal werker is een veelzijdig beroep waarmee je terecht kunt in de gezondheidszorg, bij een welzijnsorganisatie, bij justitie, politie, de schuldhulpverlening, het onderwijs, een gemeente, een sociaal wijkteam of bijvoorbeeld de woningbouw. En dit zijn nog maar een paar werkterreinen.

KORTE MBO OPLEIDING
Uniek aan de erkende opleiding Sociaal werker van Capabel is de korte studieduur! Je kunt in 15 maanden (52 lesweken) je diploma halen en hierna direct als sociaal werker aan de slag. Met 4 startmomenten per jaar ťn 8 locaties verspreid door het land kun jij starten waar en wanneer het jou uitkomt.

Wij zijn ons ervan bewust dat je opleiding een investering in je toekomst is. Daarom zijn onze MBO-opleidingen erkend door het Ministerie van OCW. Dit maakt je diploma waardevast en herkenbaar op de arbeidsmarkt.

Er is 1 vaste dag voor vaklessen, die je (tijdelijk i.v.m. Covid-19) online volgt. De overige tijd besteed je aan online lessen (webinars), zelfstudie en BPV (stage). De vaste schooldag is erg handig voor je weekindeling. Omdat de BOL-opleidingen van Capabel aan alle kwaliteitseisen voldoen waar een ROC ook aan voldoet, kun je bij Capabel ook studiefinanciering aanvragen!

Opleidingsinhoud

Je korte MBO-opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en de keuzedelen. Deze onderdelen zijn opgedeeld in vijf overzichtelijke blokken van elk tien weken. Het basisdeel en het profieldeel bevatten alle kennis en vaardigheden voor de beroepsgroep in het algemeen en het beroep van Sociaal werker in het bijzonder. Met de keuzedelen kun je je specialiseren en onderscheiden.

FLEXIBEL STUDEREN
Je volgt 1 dag in de week een vakles. Deze worden (tijdelijk i.v.m. Covid-19) online gegeven door betrokken docenten die de praktijk goed kennen. Zo zijn de lessen levendig en actueel. Je krijgt theorielessen die volledig aansluiten bij de praktijk en praktijklessen die weer helemaal aansluiten bij de theorie. Wat je hebt geleerd, kun je dus meteen toepassen.
Bij Capabel volg je een verkorte MBO-opleiding. Intensieve begeleiding door een docent is daarom bij ons vanzelfsprekend. Tijdens je wekelijkse klassikale en online les als ook tijdens je zelfstudie, kun je actieve begeleiding verwachten van onze docenten. De docent houdt samen met jou je voortgang in de gaten.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

3 jaar HAVO/VWO of diploma VMBO k-g-t of MBO-3

Kosten

Lesgeld ineens: Ä 5.834,-
Lesgeld in termijnen: 15 termijnen van Ä 469,-
Exclusief overige kosten (inschrijfgeld, lesmateriaal ed.)

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.