Facilitaire dienstverlening

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als werkende binnen de facilitaire dienstverlening kun je aan de slag bij verschillende bedrijven. Dit kunnen hotels zijn, congrescentra of bijvoorbeeld evenementenorganisaties zijn. Hierbij ben jij de verantwoordelijke die het gebouw en de apparaten beheert en bijvoorbeeld de voorraad beheert en inkoopt. Je geeft leiding aan de andere medewerkers en plant werkzaamheden. Een afwisselend beroep waarbij je dag nooit hetzelfde is en waarbij verschillende mogelijkheden aanwezig zijn.

Opleidingsinhoud

Tijdens een van de opleidingen binnen facilitaire dienstverlening zijn er verschillende vaardigheden die onderwezen worden. Je krijgt bijvoorbeeld les in planning en organiseren en wat op facilitair gebied geregeld moet worden. Hoe organisaties in elkaar zitten en het werk voor hen eruit ziet wordt ook behandeld tijdens de opleiding. Alles om zo te zorgen dat jij het beste uit jezelf haalt binnen de facilitaire dienstverlening.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Het wettelijk les- en cursusgeld. wordt jaarlijks geïndexeerd.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent een kei in het organiseren en plannen van verschillende dingen. Je hebt de nodige leiderschapskwaliteiten en geen moeite met het aansturen van mensen. Jij bent de persoon die altijd een oplossing weet te vinden bij een probleem of vraag en bent flexibel ingesteld.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Heerhugowaard - ROC Horizon College BOL BBL
Heerlen - Vista College BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.