Hogeschool Tio

Financial Business management

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

FinanciŽle analyses maken, handelen in aandelen, advies uitbrengen en zorgen dat je als bedrijf in control bent. Zie jij dat wel zitten? Dan is de opleiding Financial Business Management echt iets voor jou! Begrotingen, jaarstukken en investeringsplannen: na de hbo-opleiding Financial Business Management kent de financiŽle wereld voor jou geen geheimen meer. Ga bijvoorbeeld aan de slag als financieel adviseur, CFO, business controller/analist, accountmanager of vermogensbeheerder. Of start je eigen onderneming.

CarriŤre in de financiŽle sector iets voor jou?
Als finance professional ben je de spil in elke organisatie en vertaal je cijfers naar advies op managementniveau. Het is jouw taak om zakelijk succes inzichtelijk te maken en bedrijfsprocessen te optimaliseren. Dat doe je door informatie goed te interpreteren en daar de juiste conclusies uit te trekken.

Opleidingsinhoud

Kwaliteit
Met deze opleiding ben je verzekerd van een waardevol diploma: Tio staat namelijk bekend om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tioís opleidingen behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids.

Inhoud van de studie
Zoín 60% van de opleiding Financial Business Management staat in het teken van de praktijk: projecten en praktijkvakken. Bovendien krijg je les van docenten uit de praktijk, loop je twee stages en kun je kiezen voor een praktijkgerichte minor. Leren door doen dus!

Het vakkenpakket is opgedeeld in vijf onderdelen: finance & controlling, informatievoorziening, internationaal management & ondernemerschap, interculturele communicatie en stage & afstuderen.

Bekijk het studieprogramma Bedrijfseconomie

Hbo in drie of vier jaar
De opleiding Bedrijfseconomie leidt in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc). De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Finance & Control.

Vooropleiding

  • Havo-, vwo- of een mbo4-diploma.
  • Toelating met elk profiel.

Opleidingsduur

3 tot 4 jaar

Kosten

Collegegeld 1e studiejaar: Ä20.900
Inschrijfgeld (eenmalig): Ä95

Vervolgopleiding

Met het hbo-diploma Bedrijfseconomie kun je doorstromen naar vele masters in binnen- en buitenland.
Denk je erover een master in het buitenland te gaan volgen? Misschien past een master aan ťťn van de partneruniversiteiten van Tio dan bij jou.

Voor een WO-master moet je over het algemeen een premaster volgen.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo, Groningen

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.