Hogeschool Tio

Financial Business management

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Analyses maken, kansen ontdekken en het management van een bedrijf adviseren hoe ze meer winst kunnen maken: jouw specialiteit, na de opleiding Financial Business Management. Jij zorgt dat bedrijven hun financiŽle processen en data optimaal inrichten, voor het beste bedrijfsresultaat. Ga bijvoorbeeld werken als business analist, financieel specialist, accountmanager of controller. Of start je eigen onderneming.

De branche
De behoefte aan hoogopgeleide starters met financiŽle en bedrijfseconomische kennis stijgt. Met jouw kennis op het gebied van finance, digitalisering en futureproof ondernemen in combinatie met jouw analytische blik kun je aan de slag bij elk (internationaal) bedrijf: van mkb tot multinational en van goede doelen tot overheidsinstanties. Ga bijvoorbeeld werken als business analist, financieel specialist, accountmanager of controller. Of start je eigen onderneming: na Financial Business Management ligt de wereld aan je voeten.

Opleidingsinhoud

De focus van jouw opleiding ligt op finance en control en informatievoorziening. Ook speelt management en ondernemerschap een belangrijke rol.
Daarnaast volg je modules die te maken hebben met professionele ontwikkeling en praktijkgericht onderzoek. Je woont inspirerende masterclasses bij, gaat op internationale studiereis en hebt veel vrije keuzeruimte. Daarin volg je bijvoorbeeld een minor of kan je stage lopen bij wereldberoemde bedrijven.

Finance & control
Je leert alles over het inzetten, verwerken en interpreteren van financiŽle data, zodat je goed onderbouwd advies kunt geven. Ook duik je in de wereld van business analytics, controlling en gegevensbescherming.

Informatievoorziening
Duik in de wereld van bedrijfsinformatie en de systemen die daarbij horen. Door jouw nauwkeurige data-analyses zie je bedrijfsrisicoís en kansen al van mijlenver aankomen, zodat je het management goed kunt adviseren over belangrijke beslissingen.

Management en ondernemerschap
Finance professionals zorgen ervoor dat zijzelf en het management altijd op de hoogte zijn van financiŽle en bedrijfseconomische ontwikkelingen. En dat ze daarbij belangrijke themaís als maatschappelijk verantwoord ondernemen, wet- en regelgeving en duurzaamheid meenemen.

Bekijk het studieprogramma Financial Business Management

Hbo in drie of vier jaar
Ambitieuze studenten krijgen de kans om de hbo-opleiding in slechts drie jaar af te ronden. Je kunt de bacheloropleiding ook in vier jaar afronden. Start je in januari, dan doe je (kosteloos) een half jaar langer over de opleiding.

Vooropleiding

  • Havo-, vwo- of een mbo4-diploma.
  • Toelating met elk profiel.

Opleidingsduur

3 tot 4 jaar

Kosten

Collegegeld 1e studiejaar: Ä22.250
Inschrijfgeld (eenmalig): Ä95

Vervolgopleiding

Met het hbo-diploma Financial Business Management kun je doorstromen naar vele masters in binnen- en buitenland. Tio biedt zelf ook een Master of Business Information aan. Deze MBA is te volgen in 1 jaar
Denk je erover een master in het buitenland te gaan volgen? Misschien past een master aan ťťn van de partneruniversiteiten van Tio dan bij jou.

Voor een WO-master moet je over het algemeen een premaster volgen.

Bijzonderheden

Kwaliteit
Met de opleiding Financial Business Management ben je verzekerd van een waardevol diploma: Tio staat bekend om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio's opleidingen behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids Hbo.

Deze hbo-opleiding is door de NVAO geaccrediteerd. De bacheloropleiding Financial Business Management (CROHO-nummer 35531) leidt je in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc). De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Finance & Control.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo, Groningen

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

De wereld van bedrijfseconomie en finance kent voor jou straks geen geheimen meer. Je leert hoe je een bedrijf succesvol en financieel gezond maakt ťn houdt. Duik in de cijfers en managementinformatie, laat je kritische blik erop los en toon met je scherpe analyses aan waar de kansen en risicoís liggen. Nu en in de toekomst. Duurzaamheid en verantwoord ondernemen staan hierbij centraal. Je bent de spil in elke organisatie en maakt met jouw ondernemende mindset en heldere adviezen het verschil.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.