SVO vakopleiding food

Medewerker Food & Hospitality

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Met de opleiding Medewerker Food & Hospitality leer je de foodbranche kennen. Je gaat veel zelf aan de slag met diverse (vers)producten. Daarnaast leer je hoe je gastvrij kunt werken en om te gaan met klachten. Na deze opleiding kun je gelijk aan de slag bij foodbedrijven, of je kunt doorstromen naar een niveau 3 opleiding.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding Medewerker Food & Hospitality krijg je naast theorielessen, ook veel les in de praktijk. Je kijkt veel in de keukens van foodbedrijven, je doet basiskennis op van voeding en je leert omgaan met (vers)producten. Tevens komt het stukje klantencontact aan bod, wat houdt gastvrij werken in en hoe ga je om met klachten? Je komt erachter wat jouw talenten zijn en hoe je die kunt gebruiken.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een niveau 3 opleiding.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je hebt passie voor food. Je leert graag door te doen en bent behulpzaam en gastvrij.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.