Hogeschool Rotterdam

Shipping and Transport (M)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Met de Engelstalige master Shipping and Transport verbeter je je vaardigheden in bedrijfskunde op maritiem en logistiek gebied en versterk je je leidinggevende vaardigheden. Ook krijg je diepgaande kennis en inzicht van scheepvaart en transport binnen de verschillende gebieden: economie en financiŽn, scheepvaartmanagement, logistiek management en transportwetten & -beleid.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding ontwikkel je je persoonlijke en professionele competenties. Je wordt tijdens het gegeven onderwijs beoordeeld door maritieme professionals, toegepaste hoogleraren, onderzoekers en docenten.

Tijdens de master doe je kennis en inzicht op in overgangsprocessen, systeemveranderingen en onderzoeksmethoden. Ook wordt je uitgedaagd om maritieme en transport gerelateerde vraagstukken vanuit verschillende perspectieven en stakeholders te benaderen.

Vooropleiding

Om deel te nemen aan de masteropleiding Shipping & Transport gelden de volgende eisen:
ē Je bent in het bezit van een diploma van een geaccrediteerde bacheloropleiding in de techniek, scheepvaart, logistiek of business.
ē Naast de diploma-eisen beoordelen we je toelaatbaarheid ook aan de hand van je curriculum vitae en een motivatiebrief.

Een aanvrager met een niet-gerelateerd bachelordiploma en minimaal 2 jaar relevante werkervaring kan, met een aanvullend verplicht gesprek, in aanmerking komen voor directe deelname. Dit wordt bepaald door de opleiding.

Kosten

Er wordt onderscheid gemaakt tussen het wettelijk collegegeld en het instellingscollegegeld:

Wettelijk collegegeld: Ä 2.168,-
Instellingscollegegeld: Ä 11.890,-
Onder bepaalde voorwaarden kom je in aanmerking voor het wettelijk collegegeld. Check de regels en tarieven .

Sommige studenten moeten het instellingscollegegeld betalen. Dit geldt bijvoorbeeld voor studenten die al een masterdiploma hebben en studenten uit niet-EER-landen. Controleer de regels en tarieven.

Vervolgopleiding

Na deze master heb je je Master of Science (MSc) gehaald. Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je opleiding eenvoudiger aantonen in het buitenland.

Afgestudeerden zijn voldoende opgeleid om managementfuncties te vervullen bij scheepvaart- en haven gerelateerde bedrijven.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je hebt affiniteit met techniek, scheepvaart, logistiek en business.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.