Capabel Onderwijs

MBO Commercieel Medewerker - Verkort MBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Heb jij talent voor verkopen en adviseren? En doe je dat het liefst bij klanten op bezoek? Als commercieel medewerker buitendienst ben je veel onderweg naar of op bezoek bij klanten en dus zelfstandig op pad, vaak in je auto van de zaak. Jouw klantcontactmomenten vinden dus voornamelijk face-to-face plaats. In dit uitdagende beroep werk je voornamelijk zelfstandig. Maar je werkt ook samen met de binnendienst om de verkooptargets te behalen. In deze opleiding krijg je alle noodzakelijke kennis en vaardigheden aangeleerd die je tot een ware verkooptijger maken bij de salesafdeling van jouw bedrijf!

Opleidingsinhoud

flexibel studeren
Je gaat 1 dag per week naar school, met betrokken docenten die de praktijk goed kennen. Zo zijn de lessen levendig en actueel. Je kunt meteen in de praktijk toepassen wat je met je lessen hebt geleerd. Bij Capabel Onderwijs volg je een verkorte MBO-opleiding. Daar hoort intensieve en actieve begeleiding bij van je docenten. Zowel tijdens je wekelijkse klassikale en online les, en ook met je zelfstudie.

Beroepsgerichte vakken
Als Contactcenter Medewerker heb je een veelzijdige functie. Tijdens de opleiding leer je hoe je zorgt voor een goede klantenservice. Je leert omgaan met klachten en commerciŽle gesprekstechnieken. En hoe je een product presenteert, hoe je met verkoopargumenten
omgaat en onderhandelt. Uiteraard wordt aandacht besteed aan de typische aspecten van het callcenter werk zoals regelgeving en het gebruik van de computer.

Generieke vakken
Naast beroepsgerichte vakken zijn er ook generieke vakken onderdeel van je MBO-diploma. Dit zijn Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. De generieke vakken worden optioneel online aangeboden via colleges (webinars) en er is een vakdocent online beschikbaar (e-docent) voor je vragen per mail, telefonisch, chat of via het forum.

Keuzedelen
Bovenop het basis- en profieldeel kies je een keuzepakket waarmee je je kunt specialiseren en onderscheiden. Jouw keuzedelen geven je een voorsprong op de arbeidsmarkt.

Stage of werken
Wat is er nou leuker dan je opgedane kennis en vaardigheden meteen toe te passen in de praktijk? Een ervaren praktijkbegeleider begeleidt je hierbij. Je kunt je praktijkervaringen elke week in de klas bespreken en verbeteren. De stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd, volg je bij een erkend leerbedrijf. Je zoekt zelf een stageplek. Als het nodig is, ondersteunt Capabel Onderwijs je hierbij.

Toetsing en examinering
Tijdens je opleiding beoordelen we regelmatig je studie-voortgang met studieloopbaangesprekken, voortgangstoetsen en met opdrachten. Zo weet je steeds wat goed gaat en waar je nog aan moet werken. Zo kun je je gericht voorbereiden op je examens. Het onderwijs en de examens bij Capabel Onderwijs worden uitgevoerd volgens de kaders van het officiŽle kwalificatiedossier Contactcenter Medewerker.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Kijk op onze website voor meer informatie.

Kosten

Lesgeld in termijnen: 15 termijnen van Ä 462,-
Lesgeld ineens: Ä 6.237,-
Leermiddelen en (online) boekenpakket: Ä 496,-
Examens: inclusief
Inschrijfgeld: Ä 85,-

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor iedereen die zich wil ontwikkelen op het gebied van verkopen en adviseren tijdens bezoek aan potentiŽle klanten. Jij zorgt voor goede contacten met klanten waardoor die producten bij jouw bedrijf blijven afnemen. Je werkt in de buitendienst van een bedrijf, een dienstverlenende organisatie of je eigen zaak. Je legt makkelijk contact, en kunt je goed inleven in de wensen en vragen van klanten. Jij bent het gezicht van het bedrijf naar de klanten toe! Verder ben je zelfstandig, commercieel ingesteld en ondernemend. Je ziet de commerciŽle kansen in de markt en zet deze om naar verkoopacties!

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.