Capabel Onderwijs

Legal, Insurance & HR Services Specialist - verkort MBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Deze opleiding is van naam gewijzigd en heette voorheen MBO Juridisch Administratief Dienstverlener. Het is dezelfde opleiding, maar dan in een vernieuwd en verbeterd jasje!
Als jij klaar bent met de opleiding tot Legal, Insurance & HR Services specialist/Juridisch Administratief Dienstverlener kun je aan de slag bij verschillende zakelijke dienstverleners. Communicatie is een belangrijk onderdeel van het vak. Het ene moment geef je uitleg aan een klant, het andere moment ben je bezig met zakelijk rapporteren. Juist deze afwisseling maakt de studie leuk. Overal zijn regels voor. Als Legal, Insurance & HR Services Specialist hoef je niet alle regels uit je hoofd te kennen, maar je vindt het wel leuk om dingen uit te zoeken. Dit doe je bijvoorbeeld bij een advocaat, notaris, makelaar, deurwaarder, verzekeringsmaatschappij of de Kamer van Koophandel.
Als Legal, Insurance & HR Services Specialist bereid je juridische adviezen voor in opdracht van een collega, leidinggevende of opdrachtgever. Jij weet precies welke wet- en regelgeving in een bepaalde situatie van toepassing is. Je verstrekt (vertrouwelijke) informatie en geeft inhoudelijk advies in interne en externe klantsituaties. Je geeft toelichting op documenten, specificaties, berekeningen, rechtspositie en bijvoorbeeld op arbeidsvoorwaarden en verplichtingen. Je bent proactief, flexibel en communicatief vaardig. Je zoekt dingen graag uit en maakt je snel nieuwe wetten en regels eigen.

KORTE MBO OPLEIDING
Uniek aan onze opleiding MBO Legal, Insurance & HR Services specialist is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden (52 lesweken) je diploma halen. Dan kun je direct aan de slag als juridisch administratief dienstverlener. Dat bedoelen we nou met kort en krachtig! En met 4 startmomenten per jaar én 10 locaties verspreid door het land kun je starten waar en wanneer het je uitkomt.

Wij zijn ons ervan bewust dat je opleiding een investering in je toekomst is. Daarom zijn onze MBO opleidingen erkend door het Ministerie van OCW. Dit maakt je diploma waardevast en herkenbaar op de arbeidsmarkt.

Er is 1 vaste lesdag per week op school. De overige tijd besteed je aan zelfstudie, e-learning en stage of werkervaring. De vaste schooldag is erg handig voor je eigen weekindeling. De (BOL) opleidingen van Capabel voldoen aan de eisen die de wet studiefinanciering hier aan stelt.

Opleidingsinhoud

Je korte MBO opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en de keuzedelen. Deze onderdelen zijn opgedeeld in vijf overzichtelijke blokken van elk tien weken. Het basisdeel en het profieldeel bevatten alle kennis en vaardigheden voor de beroepsgroep in het algemeen en het beroep van begeleider gehandicaptenzorg in het bijzonder. Met de keuzedelen kan jij je specialiseren en onderscheiden.

FLEXIBEL STUDEREN
Bij Capabel ga je slechts 1 dag per week naar school. Je krijgt les van betrokken docenten die de praktijk goed kennen, omdat ze meestal zelf ook in het werkveld werkzaam zijn. Zo zijn de lessen levendig en actueel. Op school krijg je theorielessen die volledig aansluiten bij de praktijk en praktijklessen die weer helemaal aansluiten bij de theorie. Wat je hebt geleerd kun je dus meteen toepassen.

Bij Capabel volg je een verkorte MBO opleiding, intensieve begeleiding door een docent is bij ons vanzelfsprekend. Niet alleen tijdens je wekelijkse klassikale en online les, maar ook tijdens je zelfstudie word je actief begeleid door onze docenten. De online leeromgeving is interactief, met duidelijke uitleg en voorbeelden en diverse webinars per onderwerp.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Kijk op onze website voor meer informatie.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • Deeltijd MBO (BBL):
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het lesgeld voor 2023/2024 € 270,-.

Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is het lesgeld voor 2023/2024 € 654,-.

Het wettelijk les- en cursusgeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Hengelo (OV), Rotterdam, Utrecht, Zwolle - Capabel Onderwijs BOL BBL
s-Hertogenbosch - Koning Willem I College BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.