EuroCollege Hogeschool (MBO & HBO)

International Event Management (HBO)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

EuroCollege Hogeschool is één van de beste evenementen van Europa .Wij leiden jou op een stevige manier op - versneld en begeleid - voor een aantrekkelijke carrière in de wereld van evenementen, event management of de internationale hotel business. Met de juiste opleiding zet je de eerste stap in de richting van een succesvolle carrière en een goed leven. De school zelf kijkt terug op een traditie van 60 jaar kleinschalig onderwijs. Onze evenemenenopleiding bestaat sinds 1995. De hotel opleiding gaat nog verder terug. EuroCollege is bovendien voor studenten een belevenis: als opleider uniek en als bedrijf trendsettend. Sfeer, aandacht, spelregels en resultaten behalen staan centraal.

EuroCollege Hogeschool is sinds 1995 actief als opleider in evenementen management. Zij was daarmee de eerste in Europa en is sindsdien trendsettend. De unieke opleiding Hospitality & Evenementen Management® is een door EuroCollege Hogeschool ontwikkelde en geregistreerde bacheloropleiding. Een opleiding die naadloos aansluit bij de nieuwste ontwikkelingen in de eventindustry.

Slagvaardig projectmanager
Een Hospitality & Evenementen Management® student wordt opgeleid tot een all round manager en ingewijd in de wereld van 'events'. Je specialiseert je tot een slagvaardig projectmanager in de enerverende evenementen industrie. Of je nu wordt ingezet tijdens feesten, sportfestijnen, een wereldconferentie, beurzen of een (mega) party, als eventmanager ben je met duizend en één dingen bezig. Je wordt een echte eventorganisator. Als evenementen manager kun je bedenken, organiseren, plannen, verkopen, mensen motiveren en aansturen en heb je financieel inzicht. Je bent letterlijk van alle markten thuis en weet een evenement in een marketingconcept te gieten. Daarnaast kun je doelgroepen onderscheiden en leer je rekening houden met culturele verschillen. Je ontwikkelt een multidisciplinaire kijk op zaken. Bovendien ben je een team player bij uitstek en schroom je niet zelf de mouwen op te stropen. Je bent stressbestendig, vriendelijk en creatief. Een evenementen manager 'zeurt' nooit, hij zoekt altijd oplossingen.

Kijk voor meer informatie op http://www.eurocollege.nl

Opleidingsinhoud

Opzet studie, in 't kort
De studie bestaat uit een propedeutisch jaar en een hoofdfase. De opleiding duurt in totaal een dikke 2.5 jaar. Je volgt tijdens je studie specifieke vakken als Beursmanagement, Sponsorship, Offerte schrijven, Conference Management, Eventmarketing en Special Events. Daarnaast volg je vakken als bijvoorbeeld Marketing, Management en Organisatie, Communicatie, Sales en Cross Cultural Management.

Ieder jaar lees je een aantal boeken van de verdiepingslijst. Dit zijn boeken die 'handboek-overstijgend' zijn en vakintegrerend. Op deze manier krijg je een scherper zicht op de door jou geleerde theorie en ervaren praktijk. Het spreekt verder voor zich dat alle projecten die je gaat uitvoeren in het teken staan van Evenementen. Tijdens die projecten leer je deadlines eerbiedigen, wat creativiteit is en wat afzien is. Leren en ervaring opdoen vragen soms een sprong in het diepe. EuroCollege zorgt ervoor dat je veilig aan een 'bungy' zit.

Kijk voor meer informatie op http://www.eurocollege.nl

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

VWO, HAVO, MBO (of vergelijkbaar)

Opleidingsduur

2,5 a 3 jaar

Kosten

ca. 14.650 euro per jaar.

Bijzonderheden

Real life projecten : No pain, no gain
De kleinschaligheid van de school maakt het mogelijk om aansprekende en uitdagende projecten binnen te halen. Je doet bij ons ervaring op met echte budgetten, echte verantwoordelijkheden en echte stress. Je organiseert bijvoorbeeld het entertainment in het VIP-dorp van het ABN-AMRO World Tennis Tournament, je organiseert een GALA-diner voor Societeit de Witte in Den Haag, je bent verantwoordelijk voor de organisatie van de Dodenherdenking in Rotterdam of je ontwikkelt het creatieve concept voor de Career Conference Day.

Anders dan bij fictieve projecten mogen de opdrachten van EuroCollege Hogeschool nooit mislukken. Linksom, rechtsom het moet gefikst worden, is een bij ons veel gebezigde leus. Ieder succesvol afgerond project versterkt jouw curriculum vitae.

Tijdens het Senior Project zetten wij jou op scherp. Je wordt uitgedaagd om verantwoordelijkheid te dragen, initiatief te nemen, stress te weerstaan en deadlines te eerbiedigen. Bovenal zullen we je houden aan de principes van goed samenwerken en collegialiteit. Stuk voor stuk elementen die in het bedrijfsleven geëist worden als vanzelfsprekende vaardigheden

Je kunt aan het werk als:
  • Organisator beurzen en congressen
  • Organisator concerten en evenementen
  • Sponsorwerver
  • Marketing medewerker
  • Persvoorlichter/ Promotieleider
  • Evenementen manager

Zie ook begeleid & versneld hbo en mbo
http://www.eurocollege.nl

Plaatsen / leslocaties

Rotterdam Amsterdam, Utrecht

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.