Hogeschool Tio

International Business Management (hbo)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

International Business Management bereidt je voor op een internationale carrière in de meest uiteenlopende sectoren. De draait in de wereld om handel. Internationale contacten leggen en kansen zien, of ze zelf creëren. De opleiding International Business Management brengt je een stap dichter bij internationaal succes. Na deze businessopleiding is de wereld je werkveld.

Business branche
De behoefte aan internationaal georiënteerde managers met een goede opleiding stijgt door de groeiende wereldhandel. Nederland is een handelsland bij uitstek: wereldwijd staat Nederland in de top 10 als het gaat om export van goederen en diensten. Met kennis van zaken en een goed gevoel voor finance en e-business schop je het ook als zelfstandig ondernemen ver. Met deze opleiding ben je breed inzetbaar in veel verschillende functies en branches.

Carrière in business iets voor jou?
Je sluit een deal met een Amerikaans bedrijf en onderzoekt de mogelijkheden om zaken te gaan doen in Azië. ‘Business as usual’ voor jou na je opleiding International Business Management. Ook in de financiële dienstverlening draai je op topniveau mee. Je volgt internationale ontwikkelingen op de voet en bent trends altijd net een stapje voor. Je hebt contacten over de hele wereld en zet je kennis in als manager bij een multinational, als consultant of als zelfstandig ondernemer.

Opleidingsinhoud

Kwaliteit
Tio's hbo-opleiding International Business Management is al 7 jaar de beste businessopleiding van Nederland. De Keuzegids Hbo geeft de opleiding dan ook het predikaat 'topopleiding' mee. De hbo-opleiding wordt al jaren uitstekend beoordeeld door studenten in de Nationale Studenten Enquête (NSE) en eindigt in het Elsevier-onderzoek ‘Beste studies’ al vijf jaar lang op de 1e plaats.

Inhoud van de studie
Tijdens de opleiding International Business Management is praktijkgericht het sleutelwoord. Zo'n 60% van de opleiding wordt besteed aan projecten en praktijkvakken. Je zet een eigen bedrijf op en loopt twee stages. Leren door doen dus.

Business & entrepreneurship
Verkopen en productpresentaties krijg je onder de knie via rollenspelen en je leert zaken doen met andere culturen. In teams zet je een bedrijf op: je brainstormt over kansen in de markt, doet marktonderzoek en verkoopt je product online en offline zodat je de aandeelhouders een mooi winstbedrag kunt uitkeren. Voor je eigen, internationale bedrijf stel je een businessplan op. De managementgame helpt je beslissingen te nemen op het gebied van financiën en HR.

Financiële expertise
Je leert onderhandelen en zit met je neus bovenop de wereldhandel. Veranderingen in de macro-economie leer je begrijpen tijdens een managementgame in een real life omgeving. Ook leg je je eigen portfolio aan met obligaties en aandelen tijdens het project Stocks & bonds. De studenten met het hoogste rendement strijden tegen elkaar in de finale. Je bezoekt beursgenoteerde bedrijven in binnen- en buitenland, bijvoorbeeld banken of autofabrikanten.

International Management
Je wordt bij Tio breed opgeleid. Dat betekent dat je naast vakkennis ook algemene kennis vergaart op het gebied van human resource management, managementvaardigheden en recht. Tijdens de internationale studiereis bezoek je een partneruniversiteit en internationale bedrijven. Je krijgt les van internationale gastdocenten en er staan lezingen en excursies op het programma.

Interculturele communicatie
Leren communiceren krijgt veel aandacht. Via rollenspelen oefen je je talen en leer je zakendoen met andere culturen.

Stage en afstuderen
Tijdens de twee (internationale) stages breng je het geleerde direct in praktijk. In je afstudeeronderzoek komt alles wat je geleerd hebt samen.

Bekijk het studieprogramma International Business Management

Hbo in vier of drie jaar
De opleiding International Business Management, die je ook in het Nederlands kunt volgen, leidt in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration (BBA) (CROHO-nummer: 34144).

Meer informatie? Kijk op: International Business Management

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

  • Havo-, vwo-, of mbo4-diploma.
  • Toelating met elk profiel.

Opleidingsduur

3 of 4 jaar

Kosten

Opleidingskosten per jaar

Studiejaar 2023-2024
Collegegeld: € 22.250,-
Inschrijfgeld (eenmalig): € 95,-

Bijzonderheden

Bachelor of Business Administration (BBA)
De opleiding International Business Management, die je ook in het Nederlands kunt volgen, leidt op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration (BBA) (CROHO-nummer: 34144). Tio’s International Business Management is mede gebaseerd op het beroepscompetentieprofiel International Business and Management Studies (IBMS), aangevuld met onder andere intercultural intelligence en e-commerce.
De hbo-opleiding International Business Management is door de NVAO geaccrediteerd.

Associate degree in 2 jaar
Je kunt bij Tio ook kiezen voor een 2-jarige Associate degree (Ad). Met dit diploma kun je snel aan de slag in het werkveld!

Engelstalig
De opleiding International Business Management is tevens als Engelstalige opleiding te volgen bij de vestigingen van Tio in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Vervolgopleiding
Met het hbo-diploma van International Business Management kun je doorstromen naar vele masters in binnen- en buitenland.
Er worden wereldwijd veel verschillende masters op diverse vakgebieden aangeboden. Bedenk wat je later wilt gaan doen en waar je in wilt uitblinken. Denk je erover een master in het buitenland te gaan volgen? Misschien past een master aan één van de partneruniversiteiten van Tio dan bij jou.

Voor een WO-master moet je over het algemeen een premaster volgen.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo, Groningen

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.