IMAG BV

Veilig werken met de autolaadkraan

Algemene informatie over de cursus

Werken met een autolaadkraan brengt risico’s met zich mee. Om dit te verminderen wordt er in de Arbo-wet, aan bestuurders van voertuigen met een autolaadkraan, opleidingseisen gesteld.

Indien het maximum bedrijfslastmoment minder is dan 10 tonmeter of wanneer de autolaadkraan uitsluitend wordt gebruikt voor het laden en lossen van het voertuig, dan is men niet verplicht om in het bezit te zijn van het TCVT persoonscertificaat. Men kan volstaan met een veiligheidsopleiding. Tijdens deze training worden alle aspecten van het veilig werken met een autolaadkraan besproken en tijdens het praktische gedeelte worden de bedieningsvaardigheden geoefend.

Doelgroep:

De training is bestemd voor vrachtwagenchauffeurs die laad- en loswerkzaamheden verrichten met behulp van een autolaadkraan.

De eendaagse training is dus speciaal bedoeld voor chauffeurs die reeds beschikken over voldoende bedieningsvaardigheden, maar nog geen specifieke opleiding/training hebben gehad. (veiligheidsinstructie)

Inhoud van de cursus

In Company training:
Omdat elke bedrijf specifieke omstandigheden kent, verzorgen wij deze opleiding alleen als in-company training op uw locatie. Dit kan al vanaf vier deelnemers. De cursus gaat uitvoerig in op de situatie binnen uw bedrijf en de werkzaamheden die de chauffeurs uitvoeren. De uiteindelijk inhoud van de training wordt samen met de opdrachtgever bepaald.

Duur van de cursus

Waarde nascholing: 7 uur

Kosten van de cursus

Prijs op basis van offerte.

Plaatsen / leslocaties

In Company

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.