International Management Forum

Business Intelligence (CBIP) examen(training)

Algemene informatie over de cursus

Business Intelligence is het vakgebied dat zich richt op het verbeteren van de bedrijfsprestaties door informatie beschikbaar en toegankelijk te maken. De titel Certified Business Intelligence Professional (CBIP) is in het leven geroepen door TDWI (The Data Warehousing Institute), hét kennis- en expertise-instituut op het gebied van business intelligence en data warehousing. De CBIP titel is een wereldwijd aan belang winnende en de enige onafhankelijke persoonscertificering voor Business Intelligence professionals.

Business Intelligence certificering
Wanneer u Certified Business Intelligence Professional (CBIP) gecertificeerd wilt worden, dan dient u minimaal 3 examens succesvol af te ronden, t.w.
  • Information Systems Core Examination
  • Data Warehousing
  • Specialty Examination (Management, Business Analytics, Data Management of Data Integration)
De examens worden gehouden in het midden van het land en zijn multiple-choice.

Doelgroep
Wanneer u alle expertise die nodig is voor een doelmatige aanpak van complexe BI-vraagstukken in uw bezit wilt hebben, dan is dit de juiste opleiding voor u. Specifieke functies waarvoor de CBIP cursus interessant is zijn IT-managers, hoofden automatisering, business- en IT-analisten, informatie-architecten, applicatie-ontwikkelaars, financieel managers, controllers en consultants.

Hercertificering
De CBIP certificering is 3 jaar geldig.

Inhoud van de cursus

Inhoud examentraining
Tijdens de 3-daagse CBIP examentraining vindt verdieping plaats aan de hand van presentaties die inhoudelijk relevant zijn voor de examens. De organisatorische en operationele aspecten van de examens worden uitgebreid behandeld. Daarnaast krijgt u tal van oefenopdrachten ten behoeve van de examenthema's IT-fundamentals, statistieken, hard- en software, financiën, data warehousing en data management. Naast het klassikaal behandelen van de proefexamens krijgt u een individueel gesprek met de docent met tips voor verdere voorbereiding op de examens.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voorwaarden certificering
Wanneer u zich als Certified Business Intelligence Professional (CBIP) wilt certificeren dient u minimaal 2 tot 4 jaar werkervaring in het Business Intelligence vakgebied te hebben.

Duur van de cursus

2 dagen

Kosten van de cursus

De kosten van de 3-daagse CBIP examentraining bedragen € 1.875,- (excl. BTW) per persoon. Het inschrijfgeld voor de 3 examens bedraagt € 975,- per persoon (excl. BTW).

Plaatsen / leslocaties

Centraal in het land

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.