Onderwijsinstelling

MBO Logistiek Medewerker, niveau 2

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

In deze officiŽle MBO-opleiding word je opgeleid voor het officieel erkende diploma 'MBO Logistiek Medewerker, niveau 2'. Een uitstekende start van een succesvolle toekomst in de logistiek! Als logistiek medewerker heb je veel taken en verantwoordelijkheden. Je houdt je bezig met ondersteunende taken om de logistieke organisatie goed te laten draaien. Je bent bezig met voorraden, het magazijn, transport en de administratieve afhandeling van logistieke zaken. Zie jij jezelf al in zo'n baan, maar heb je nog weinig ervaring in de logistiek? Wil je je omscholen of herintreden? Of heb je al een baan in de logistiek, maar wil je nu ook een erkend diploma halen en je kennis verder ontwikkelen? Kies dan voor de officiŽle MBO-opleiding Logistiek Medewerker, niveau 2 van onderwijsinstelling.

Voor wie?

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot professioneel logistiek medewerker en een officieel erkend MBO-diploma wil behalen.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er zijn geen speciale vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak

De opleidingen van onderwijsinstelling onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Dus geen theorie om de theorie, maar kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk. Daarnaast ontwikkel je vooral belangrijke vaardigheden waar je als logistiek medewerker veel aan hebt.

Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je informatie over je opleiding en je examens en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding van de VAK-methode van onderwijsinstelling. De combinatie van bijeenkomsten, een professionele online leeromgeving, een praktijkcoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma haalt.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 2 modules van 8 lessen. Iedere module heeft 6 bijeenkomsten en 2 e-Learninglessen. Daarnaast volg je een begeleidingsprogramma, waarin je wordt begeleid bij het maken van de praktijkopdrachten, het vullen van je praktijkportfolio en je stage. Dit programma bestaat uit 6 lessen, die verspreid over de opleiding worden gepland. Je bereidt je voor door opdrachten te maken die klassikaal worden besproken.

Je wordt begeleid door een praktijkcoach, bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt deze naar de dagelijkse praktijk.

Om een officieel diploma 'MBO Logistiek Medewerker, niveau 2' te behalen, is het verplicht een stage te doen, waarin je relevante werkervaring opdoet. Zie website voor meer informatie rondom de stage.

Afstuderen

In 2 lessen bereid je je onder begeleiding van je coach voor op je eindgesprek. In de lessen bekijk je gezamenlijk je praktijkportfolio, rond je de laatste opdrachten af en werk je aan een praktijkverslag. Zo kun je ontspannen en goed voorbereid het eindgesprek voeren, zodat je je opleiding met goed gevolg afrondt en je het diploma in ontvangst kunt nemen!

Officieel diploma

Je rondt de modules af met een praktijkgerichte opdracht, die je thuis maakt. Aan het eind van de opleiding heb je een eindgesprek over je complete praktijkportfolio. Als je alle modules met een voldoende afrondt en je praktijkportfolio wordt met een voldoende beoordeeld, dan ontvang je het officiŽle diploma 'MBO Logistiek Medewerker, niveau 2'.

Taalkennis en rekenvaardigheden

Er zijn wettelijke vereisten ten aanzien van taalkennis en rekenvaardigheden. Hier worden indien nodig lessen voor aangeboden. Deze zijn niet standaard in het programma opgenomen, aangezien onze ervaring is dat de meeste deelnemers dit uitstekend zelf kunnen voorbereiden. Voor deze modules worden wel de reguliere examenkosten in rekening gebracht. Zie website voor meer informatie.
Logistiek | 6 maanden | Opleiding MBO Logistiek Medewerker, niveau 2

Opleidingsinhoud

Studieprogramma


Magazijn - en opslagmanagement


(8 lessen)
 • Magazijnmanagement
 • Opslag van producten
 • Voorraadinventarisatie
 • Kwaliteitszorg in opslag en magazijn
 • Arbo en veiligheid
 • Orderverzamelroutes en -documentenExamen: Praktijkgerichte opdracht

Transport en distributie

(8 lessen)
 • Fysieke distributie
 • Producten en transportmogelijkheden
 • Transportplanning en logistiek
 • Transportadministratie
 • Procedures en documenten
 • PraktijkcasesExamen: Praktijkgerichte opdracht

Beroepspraktijkvorming (stage)


Begeleidingsprogramma


(6 lessen)
 • Praktijkopdrachten
 • Praktijkportfolio
 • Stagebegeleiding

Afstuderen

(2 lessen)
 • Oefening eindgesprek
 • Eindgesprek

Examengarantie

Mocht je onverhoopt niet slagen voor je examen, maar heb je wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, onderwijsinstelling begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleidingsduur

Aantal lesdagen: 22

Kosten

De kosten bedragen 1320 euro
Prijzen zijn excl. evt. BTW en exclusief overige kosten zoals inschrijfgeld, examens, materiaalkosten etc.

Bijzonderheden

Maximaal aantal deelnemers: 22

Plaatsen / leslocaties

Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Hengelo, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Roterdam, Sitterd, Tilburg, Utrecht, Zwolle

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.